Transmission Festival možemo opisati kao spektakularan audiovizualni događaj koji jednaku količinu važnosti pridaje lightshowu visoke kvalitete kao i dovođenju najpopularnijih imena u svijetu trance glazbe.

U postojanju već dugi niz godina, festival Transmission 2014. godine proširio je svoju bazu popularnosti stoga u današnje vrijeme imamo prilike vidjeti čak tri njegove izvedenice: europsku, azijsku te australsku. Primarni glazbeni žanr koji je predstavljen u Transmission događajima je progressive house/techno trance.

Ono po čemu se Transmission izdvaja od festivala sličnog žanrovskog izričaja je nevjerojatna količina fokusa i sredstava utrošenih na vizualnu reprezentaciju događaja. Naime, svake godine odabrana je posebna tema festivala prema kojoj je formiran izgled stagea: starogrčka kultura, rimska, nordijska, egipatska itd. Zadužen za nju je Vision Impossible tim koji već dugi niz godina prednjači u osvojenim nagradama za prikaz audiovizualnog iskustva.

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja, tematika još nije poznata, no ono što jest poznato su izvođači, a oni su:

Above & Beyond – legendarni trance trojac ponovno u O2 Areni nakon sedam godina
Grum – škotski progressive trance majstor.
Ilan Bluestone – štićenik od strane Above & Beyond trojca, nastupa pod njihovim labelom Anjunabeats
Liquid Soul – donosi nam visokonaponski psytrance set.
Markus Schulz – prošle godine nastupao pod aliasom Dakota, ove godine donosi nam njegov prepoznatljivi melodični trance set.
Paul van Dyk – velemajstor kojeg ne treba puno predstavljati, uživo će izvesti bezvremenske klasike kao što su For an Angel, We are alive, Let go te ostali.
Vini Vici – 2016. godine održali set zatvaranja festivala koji ih je vinuo u visine nastupanja na najvećim svjetskim pozornicama u današnje vrijeme.
Thomas Coastline – češki producent koji će zagrijati publiku.
Vision Impossible – ekipa zadužena za laserski show koji bi ponovno trebao publiku ostaviti bez daha i ove godine.

Naravno, da spomenemo i osnovne podatke, festival će se održati u O2 Areni u Pragu, na datum 27. listopada, a cijena regularne karte košta 56 eura. Ako želite vidjeti kako to u praksi izgleda, bacite oko na aftermovie prošlogodišnjeg izdanja.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE