Od 2013. godine, ekipa iz Klub Prostor – “CeZam” Čakovec i 3FF organizirala je više od stotinu koncerata / slušaona / partija u klubu i šire. Ugostili su izvođače iz cijele Europe, čak i šire (SAD, Kanada, Australija), a od žanrova koji su zastupljeni mogli su se čuti stoner, punk, metal, rock, etno, reggae, dub, hardcore, crusst, ska punk, blues, eksperimentalna glazba itd.

Upoznali puno ekipe, slušali i svjedočili vrhunskim koncertima, stvorili nova poznanstva, zbližili alternativnu ekipu bez obzira na žanr glazbe, državljanstvo ili neku drugu nebitnu “etiketu” i misija im je kretati se dalje u tom pravcu. 02. i 03. rujna 2016. organiziran je prvi 3FF festival u gradskom parku ispod zidina dvorca Zrinskih,  te je paralelno organiziran Zrinski Art festival, a priča se dalje nastavlja i ove godine.

Centar za mlade Čakovec (Klub Prostor – “CeZam” Čakovec), u suradnji s udrugom mladih 3FF, i ove godine (treću godinu za redom) organiziraju dvodnevni glazbeni 3FF festival u gradskome parku. Datum održavanja ovogodišnjeg 3FF festivala 2018. predviđen je za petak (31.08.) i subotu (01.09.). Paralelno sa 3FF festivalom održava se i umjetnički, već spomenuti, ZRINSKI ART festival. Budžet festivala je ograničen te se ulaznice ne naplaćuju. Vizija je da festival u budućnosti ostane besplatan za posjetitelje, a na organizatorima je s godinama pronalaziti načine financiranja kako bi festival ostao besplatan. Trenutno je financiran iz gradskog proračuna i donacija članova udruge.

Festivalska ponuda sastoji se od domaćih proizvoda (lokalnih OPGova, međimurska pivovara, ostali proizvođači), suradnje više festivala/organizacija/institucija, afterpartija u lokalima diljem grada itd., a da festival svakako treba podržati govori i činjenica kako se organizacijski dio odrađuje volonterski te festival nema komercijalno značenje! Želja je da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, da potaknu ljude na razmišljanje, kreativnost, ujedine ih i inspiriraju na neki način. Festivalom se želi potaknuti stvaranje pozitivnih društvenih promjena, pružiti kvalitetan program, potaknuti ljude na suradnju, druženje i društveni aktivizam, naročito u okolini kojoj borave.

Raspored za prvi dan festivala, petak (31.08.), izgleda ovako:

FNC Diverzant

Mladići iz Dugava obećali su povratak u ČK, ali ovaj puta dolaze na open air! Autori mnogih oda, na kojima su odrasle generacije, trenutno pripremaju novi album koji bi vani trebao biti krajem godine. Rijetka je prilika vidjeti ih van Zagreba ali svojim djelovanjem ostavili su duboki trag na sceni i bili inspiracija mnogim bendovima.

M.O.R.T.

Sinjski M.O.R.T. bend je žestokog zvuka i živih nastupa koji ne treba posebno predstavljati. Ovaj punk – blues sastav na sceni je od 2003., a tajna uspjeha, kako dečki sami vele, je:”Triba se puno družit s ljudima, posebno publikom. Tajna je u konstantnom radu na sebi, kršenju vlastitih rutina, neumoljivoj namjeri i, naravno, uživanju u tome. Ljudi namirišu takvu vrstu predanosti pa se sve uroti da uspiješ. Uglavnom, triba znat posolit džoint: kad misliš da je previše, staviš još taman toliko da pomisliš: ‘Dragi Bože, pomozi mi, pretjera san, predaleko sam otiša.’ Zapravo nema drugog načina za uspjeh.

Core System

Core system je mladi metal bend s elementima metalcorea i progresivnog zvuka. Petorica zaljubljenika u metal ujedinili su svoj interes prema glazbi i žestokoj svirci te donijeli osvježenje na međimursku glazbenu scenu u vidu banda “Core System”. Prošle godine izdali su svoj prvi album “The Loop”.

Kali Fat Dub

Kali Fat Dub (KFD) je glazbeni aktivistički projekt koji se sastoji od producenta Haris Piltona i MC-a Chakka Svrake. Apokaliptični ciganski DUB sa Balkanskom udarnom poezijom ilitiga kao “post apocalyptic ethno steampunk dub”. Hairsa se može najaviti kao opijača glava i rasturača kukova, milovatelj duša koji prstima šapuće, usnama miluje, ciganskom magijom skida uroke, prokletstva, nevinost i kurje oči, a otvara srca dok Chakka Svraka pjesnički je suncokret koji plovi kroz Zion Crew, Golem, Kali Fat Dub, BarabaDubSound Kolektiv a ispričao je i snimio nekoliko poetskih brodoloma, a posljednji od njih će Vam uskoro ugroziti dvorište, kupaonu i ljetnu kuhinju te unijeti nemir u sve vaše dobrosusjedske odnose.

One Step Away

Varaždinsko – koprivnički punk-rockeri drmaju scenom od 2000. godine, uz kratke turbulencije i pauze od svirke, vratili su se live svirkama te krajem 2016. izbacili album “Ni grama srama”. Jedni od predvodnika “mlađe” generacije punk bendova s ovih prostora, a kak bi Ivda rekel: “Melodična pankčina na koju ni metalcima nije bed da vrište ko curice!

Više informacija i obavijesti kroz naredne dane.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE