Naziv albuma: Vodič kroz galaksiju za redikule

Izdavač: Mudri Brk

Datum izdanja: 25. svibnja 2018.

Žanr: Valentinot

Broj pjesama: 18

 

U neka davna vremena, davno prije nego smo rođeni, jedan gospodin se odvažio napustiti ovu našu planetu i tražiti druga prostranstva – ona svemirska. I sada sve što nama smrtnicima na Zemlji preostaje je primati njegovu glazbu iz dalekog svemira i svjedočiti, po prvi puta, ovozemaljsko – vanzemaljskoj glazbi.

Koristeći visokofrekventne hvatače signala na prostranim poljanama i livadama Brača, te uz pomoć svemirskih agencija, dolazila je na planetu pjesma po pjesma i oformila su se dva studijska albuma – VSSR i Marsovska listina. A kao poklon, i znak nostalgije prema rodnoj grudi, Valentino Bošković odlučio je i zapakirati to sve u jedno izdanje pod nazivom Vodič kroz galaksiju za redikule, dajući tako hommage svemiru, Arthuru Dentu, Douglasu Adamsu, Braču, Vidovoj gori i svim ljubiteljima ovog unikatnog glazbenog putovanja. A da je putovanje unikatno, zna se još od 1646. godine, kada se Valentino odlučio otisnuti u nepoznato crnilo svemira s Vidove gore – na koju će se vratiti 2046. i obilježiti 400 godina njegovog putovanja. Kako se priča, ulaznice za koncert idu i više nego dobro, a putem ovog izdanja i vi ste pozvani.

Uz navedeno izdanje, osim CD-a i pjesama na njemu, dobije se i fizički primjerak ulaznice za predstojeći koncert, koji će se održati na Valentinovo 2046., na Vidovoj gori, s početkom u 21 sat i 35 minuta. Albumi su to koji su poznati još od davnih vremena pa tako i moderno doba ima svoje poklonike Valentinota, koji su se vrlo brzo zarazili ovim space melodijama i tekstovima, a zemaljski autori koji stoje iza svega ovoga su Josip Radić i Branko Dragičević – osnivači i članovi najdugovječnijeg nepostojećeg benda na ovim prostorima.

Pjesme su to koje, ako do sada još niste bacili u uho, trebate svakako poslušati što prije i krenuti na unikatno konceptualno putovanje kroz Valentinove oči i uši. Sada već evergreeni poput Sudnji don, Pymylymby, Koloči, Nima nigdi nikoga, Roketomobil, Nima nima nima nima vode, Ritki zrok i ostale mogu se naći na ovom izdanju, uz dodatnu stvar Milde Sorte. Svojim svemirskim trajektom Valentino plovi i objavljuje se Zemljanima kroz svoje prepoznatljive space melodije, ali ja to ne bi klasificirao u nikakav žanr jer priča je zaista unikatna i treba pustiti da Valentinot bude Valentinot, gdje god da on to bio i odakle god se on to nama objavljivao.

Sve u svemu, vrlo unikatno izdanje, vrlo unikatna priča koja ima puni potencijal postati antologijska – i nadam se da hoće! A Valentino neka boravi i dalje na Marsotu i neka plovi svemirskim prostranstvima i neka nikada ne prestane slati melodije nama drage i daleke, a opet tako bliske. Sad samo ostaje dočekati taj koncert 2046., što bi, s obzirom na današnji način života, mogao biti pravi izazov. A za sad, bolje Valentinu da se nastavi držat tog Marsota jer Zemlja je u svakom slučaju u kurcu! Ritki zrok je jedini način za vječno ostati mlad, a ako su i one teorije prostor – vremena istinite, onda njemu vrijeme do koncerta brzo prolazi pa neka krene s generalnim probama – jer nastup na Vidovoj gori je iza ugla! A do tada, gledanje u nebo i slušanje ovog Paketa s Marsota čini se kao jedina razumna opcija! Živio Valentinot!

100%
100%
  • 10
  • User Ratings (8 Votes)
    7
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE