Sinoć je Vintage industrial bar bio poprište surovih metal riffova i odlične energije.

Goatwhore je američki blackened death metal band oformljen sada već davne 1997. godine u New Orleansu. Goatwhore je osnovao gitarist Sammy Duet nakon raspada njegovog banda Acid Bath, bandu su se odmah priključili Louis Benjamin Falgoust II, Patrick Bruders i Zak Nolan i 1998. godine izbacuju demo Serenades to the Tides of Blood. The Eclipse of Ages into Black je naziv prvog albuma koji je izašao 2000. godine i odmah oduševio kritičare diljem Amerike i isto tako fanove unutar metal zajednice. 2006. Goatwhore potpisuje ugovor sa poznatim izdavačem Metal Blade i izdaju album naziva Haunting Curse koji ih je lansirao iz underground klubova na pozornice diljem svijeta. U ljeto 2017. godine Goatwhore izbacuje album Vengefule Ascension te se nalaze na konstantnim turnejama diljem svijeta. Nakon 21 godinu čekanja napokon je došlo vrijeme i za premijerni nastup američkih metalaca pred zagrebačkom publikom.

Foto: Mihael Klarić

Sa nekih pola sata kašnjenja červorka iz Louisiane izlazi pred stotinjak najvjernijih fanova, te započinju svoj nešto kraći set pjesmom Alchemy of the Black Sun Cult. Odmah na početku treba pohvaliti zvuk koji je sinoć bio stvarno odličan, a sama tehnička izvedba banda je bila perfektna o energična.Zapravo jedina mana koncerta bio je manjak publike u samoj dvorani, no to nije niti malo obeshrabrilo niti usporilo band

Foto: Mihael Klarić

. Louis se odmah zahvalio svima koji došli i podržali ovu svirku, te je najavio pjesmu Vengeful Ascension sa aktualnog albuma kojega su došli predstaviti i zagrebačkoj publici. Nakon pjesme Under the Flesh, Into the Soul, Louis je održao kraći govor o današnjem svijetu i najavio pjesmu Mankind Will Have No Mercy koju je publika nagradila velikim aplauzom. Na fantastičnoj pjesmi Carving Out the Eyes of God formirao se circle pit i svi okupljeni su usmjerili svoju energiju prema pozornici i bandu.

Foto: Mihael Klarić

Dan prije Goatwhore je nastupao na Medaldays festivalu u Sloveniji pred par tisuća ljudi, a mislim da su sinoć dali jednaku količinu energije kao i pred tih par tisuća ljudi. Kako se koncert polako bližio kraju zaredale su se pjesme Abandon Indoctrination, Chaos Arcane i Apocalyptic Havoc, a za sam kraj je ostavljena kultna pjesma FBS.

Sve u svemu, treba se zahvaliti čitavom Vintage Industrial Baru što iz tjedna u tjedan organiziraju odlične koncerte i u Zagreb dovode odlične bandove. Goatwhore je održao energičan i veoma dobar premijerni nastup u Zagrebu i mislim da ćemo ih uskoro vidjeti u Zagrebu sa novim albumom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE