Tužnu vijest Oliverova obitelj potvrdila je danas za Slobodnu Dalmaciju. Pjevač je nakon teške borbe s opakom bolešću izgubio bitku.

U kolovozu 2017. godine Oliveru se javio karcinom te se vijest vrlo brzo proširila diljem zemlje i svijeta, a pjevaču su konstantno bile slane poruke optimizma i podrške sa svih strana planete. Unatoč i njegovom ogromnom optimizmu kojeg je imao do samog kraja, bitku za zdravlje nažalost je izgubio u 71. godini života.

Oliver Dragojević rođen je 7. prosinca 1947. godine, a iza sebe je ostavio karijeru dugu više od 40 godina te neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni, uz mnoštvo izdanja, pjesama, albuma te nastupa po čitavom svijetu, uključujući i znamenite lokacije poput Sydneyske Opere, pariške Olimpije te njujorškog Carnegie Hall-a.

Rodio se u Veloj Luci na otoku Korčuli, a u estradne vode zaplovio je 1963. godine, nastupajući kao debitant na Splitskom festivalu. Omiljen među publikom i njemu bliskim ljudima, odisao je jednostavnošću i unikatnim karakterom, a kroz svoju dugu solo i bendovsku karijeru dobitnik je i brojnih diskografskih nagrada Porin te je ujedno bio i laureat prve dodjele te nagrade. Posljednje izdanje mu je bio album Familija, kojeg je snimio u suradnji s dugogodišnjim prijateljem Zlatanom Stipišićem – Gibonnijem. Trag koji je ostavio iza sebe je neizbrisiv, a oproštajne poruke stižu iz svih krajeva svijeta od strane brojnih sportaša, glazbenika, glumaca i ostalih.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE