Kultni hrvatski, a i svjetski, surf rock sastav The Bambi Molesters prestali su s radom i objavili razlaz.

Malo je reći kako su Bambi Molestersi jedan od najhvaljenijih glazbenih sastava na području Hrvatske i Balkana, a njihova glazba krasila je i kultnu seriju Breaking Bad, s numerom Chaotica, te su više puta bili predgrupa američkom sastavu R.E.M.

Osnovani su 1995. u Sisku te su uvelike doprinijeli razvoju ovog žanra u svijetu, kao i na ovim prostorima. Dobitnici su sedam diskografskih nagrada Porin, objavili su pet studijskih albuma, nekoliko EP-ova i live izdanja. Na jednom od najboljih Hrvatskih albuma od samostalnosti do danas – Sonic Bullets: 13 from the Hip – gitaristički se pridružio i veliki Peter Buck (iz spomenutog R.E.M.-a), a tužnu vijest objavili su noćas na svojoj službenoj Facebook stranici.

Dragi svi,
S našom novom pjesmom Last Summer Song htjeli bismo se pozdraviti i reći da je naše uzbudljivo putovanje s The Bambi Molesters završilo.
Svim dragim prijateljima i r’n’r braći i sestrama s kojima smo se zabavljali sve ove godine želimo reći jedno veliko HVALA i doviđenja u nekom malom klubu.
Dečkima iz grupe The Strange želimo puno uspješnih koncerata.
Dinko, Lada, Hrvoje

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE