U sklopu najave partyja sa njemačkim DJ-em i producentom Marcelom Vogelom, koji će se 28. srpnja održati na mletačkoj tvrđavi – Kaštelu u samom centru Pule, razgovarali smo sa organizatorom, osnivačem i članom elektronskog kolektiva Music After Dinner iz Pule, odnosno Iskrenom Jovandićem (DJ Innaca).

Pozdrav Inka! Reci nam što je zapravo Music After Dinner, predstavi nam malo vaš tim. 

Music After Dinner aka MAD je glazbeni kolektiv iz Pule, nastao 2013. godine sa ciljem organizacije i promocije evenata housea i ostale elektronske glazbe. Članovi su se kroz naše postojanje nekoliko puta mijenjali, a trenutno nas je četvero. Od početka smo tu Damian Manojlovski i ja (Innaca), sa nama je bio Trevor McDeep, a nedavno su nam se pridružili Andrej Laseech i Mirza Raimović Peacefor. Laseechje ujedno i veoma perspektivni producent čije se trake izdaju na labelima kao što su King Street Sounds, Red Ember rec. i PDV Records.

Kako je nastalo ime Music After Dinner?

Nastao je tako što u trenutku kad smo odlučili krenuti sa clubbingom razmišljali smo što nam je svima  zajedničko, a to je bilo da smo u isto vrijeme veliki gurmani i veliki obožavatelji glazbe. Logično je da poslije dobre hrane slijedi i dobra glazba, tako da nismo imali previše nedoumica oko toga kako ćemo se nazvati.

Kakvu glazbu promovirate?

Promoviramo najviše čisti house, a onda i sve njegove varijacije. Volimo se prilagođavati mjestu i vremenu tako da se ne bojimo eksperimenata i nije nam strano ulaženje u druge glazbene vode. Na našim eventima može se čuti sve od eksperimentalnog housea, disca, jazza, cosmica do mnogih drugih žanrova koji nas inspiriraju u tom trenutku.

Dakle, iza sebe imate višegodišnje iskustvo u organizaciji evenata, postoje li neki koje bi htjeli istaknuti?

Prošle godine smo doveli engleskog DJ-a i producenta Eliphina na Fort Punta Christo u Štinjanu koji je svakako jedna od najpopularnijh party lokacija u Europi. Eliphino je napunio Mungos Arenu na tvrđavi, nakon kojeg smo često od publike čuli da je to bio party sezone što nam je svakako velika čast. Osim toga, meni je nekako u zadnjih par godina bila velika želja napraviti party na pulskome trgu Forumu što nam je i uspjelo ove godine. U svibnju smo organizirali pred Augustovim hramom, u sklopu dana Grada Pule, nastup zagrebačko-francuskog dvojca Jana Kinčla i Regisa Kattiea uz maestralnu vizalnu podršku Oblika3 iz Rijeke, koji je svojim projekcijama osvijetlio hram.

Foto: Alma Drnovac

 Koji je vaš sljedeći projekt?

Najveći projekt kojega imamo za ovu godinu čeka nas krajem mjeseca, a to je već spomenuti DJ i producent Marcel Vogel na pulskom Kaštelu. Dakle, party u samom centru grada, gdje će nakon dugog vremena građani i, naravno, turisti imati priliku čuti zvukove elektronske glazbe, a posebno bih želio istaknuti i vizualno-scenska iznenađenja koji nas očekuju tijekom samog partyja. Osim toga, uz suradnju Turističke zajednice grada Pule i Visualia Festivala, pokrenuli smo i projekt Downtown, koji se odvija na jednom od uspona (De Villeov uspon) prema Kaštelu u staroj gradskoj jezgri. U sklopu tog projekta promovirat ćemo domaće glazbenike, pretežno mlade pulske DJ-e, ali ovdje ciljamo na promociju različitih žanrova, pa će publika imati priliku čuti sve od electro-jazza do funka i reggaea.

Koji su vam planovi za budućnost?

U našim počecima koncentrirali smo se pretežito na clubbing pa smo organizirali evente pretežito po klubovima, ali u posljednjih par godina s razlogom smo prešli na otvorene lokacije pošto Pula ovdje pruža mnoge mogućnosti za ispunjavanje naših ideja o tome kako bi dobar party trebao izgledati. Nekada smo organizirali više partija godišnje, no sada smo se koncentrirani na jedan veliki party koji će organizacijski biti usavršen do svake sitnice, tako da se naši partiji planiraju kroz cijelu godinu. Pazimo da dovodimo odlične svjetski renomirane DJ-e kojima ćemo osigurati kvalitetan sound, a dovodimo i najbolje visual artiste kao što je na primjer riječki Oblik3 odnosno Damjan Šporčić. Glavni nam je cilj svaki se puta usredotočiti na novu, posebnu lokaciju. Trenutno smo već u pripremama za sljedeće ljeto, a nakon što nas posjetite na pulskome Kaštelu 28.7., cijelu zimu ćete nas moći pratiti na valovima Radio Maestrala gdje imamo svoju emisiju svakog četvrtka u 21h.

Foto: Bojan Širola

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE