Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta Standing Rock te riječi jednog od najboljih svjetskih motivacijskih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenje djela predstave “Kosa” s preko 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT bit će otvoren uz spektakl!

Nakon što u četvrtak, 12. srpnja na glavnoj pozornici nastupi LP, uslijedit će veliki glazbeno-scenski performans, inspiriran osjećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put na glavnoj pozornici nastupiti – Sergej Polunjin! Ovaj plesač, glumac i koreograf, osvojio je planet svojim nastupima s gotovo svim najvećim svjetskim baletskim ansamblima te s devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. Polunjin je nastupao na daskama milanske Scale, u Boljšoj teatru i teatru Stanislavski u Moskvi te londonskom Royal Albert Hallu, i brojnim drugim scenama širom planeta. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establishmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

Finale ceremonije otvaranja režira mlada novosadska redateljica Sonja Petrović, a Polunjinu će se pridružiti preko 40 izvođača na sceni, kao i Almazian Symphony, orkestar od 25 djevojaka, predvođen Khachaturom Almazianom, armenskim virtuozom na  violini, koji izvodi klasiku u crossover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno uslijediti vatromet, nakon kojeg na scenu izlazi Fever Ray, a poslije nje i američka grupa Migos!

Ovaj događaj na glavnoj pozornici EXIT festivala bit će održan u četvrtak, 12. srpnja, s početkom u 22:45 h po lokalnom vremenu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE