Zagrebački eksplozivni rock trojac Gatuzo je potpisao ugovor s Aquarius Recordsom i predstavlja prvi singl “Ima nešto”. Riječ je o žestokoj, glasnoj i melodičnoj pjesmi kojom Gatuzo najavljuje peti studijski album “Van kontrole”, koji će biti objavljen krajem tekuće godine.

Njihov peti album sniman je u studiju Pleasentville, na njemu se nalazi deset pjesama, a producenti su poznati dvojac Jura Ferina i Pavle Miholjević.

Damir Trkulja Šiljo, vokal i gitarist Gatuza, kaže: “Naš Kolega iz benda Jakov je napravio jedan pravi hit tj. hit pjesmu koju smo morali staviti za prvi singl. Kao svaka prava pjesma traje 4 minute i ima samo jedan rif koji se stalno ponavlja, radi se isključivo o instrumentalnoj pjesmi i ja napokon ne pjevam. Mogu pokazati svu raskoš pravog soliranja na gitari, kao pravi gitarist. Zanimljivost za ovu pjesmu je da smo baš trake za taj solo na pjesmi snimali u “Electric Lady Studios, New York City” s našim producentskim dvojcem Pavlom & Jurom. Za kraj bih dodao da je sve odrađeno pod utjecajem halucinogenih droga s kojih jos nismo sišli pa ni ne znamo kako pjesma zapravo zvuči.”

Da Gatuzo zaista “Ima nešto” potvrđuju njihovi brojni uspjesi – objavili su četiri studijska albuma (“Noge/ruke/glave” (2007.), “!” (2009.), “Gdje idemo” (2013.) i “Megalomania” (2014.)) te osvojili mnoge nagrade, među kojima se ističu Porin za najbolji alternativni rock album, nagrada Status za najbolji mladi rock sastav te pet nominacija za Porin u raznim kategorijama. Poznati su u cijeloj regiji po nevjerojatno energičnim nastupima, a surađivali su i s velikanima domaće glazbene scene Goranom Baretom i Sašom Antićem iz TBF-a. Svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE