Da ponedjeljak u Puli ne mora uvijek biti monoton pokazala je ekipa iz pulskog Dnevnog boravka. Nastup beogradskog Repetitora u polako zahuktavajućoj sezoni u dvorištu kulturnog centra Rojc razbio je dosadu koja se vuče tjednom scenom u gradu već dulje vrijeme.

Pulska je publika poznata kao poprilično zahtjevna, a mnogi su već počeli sumnjati da je scena mrtva i jednostavno ne izlaze iz udobnosti svojega doma pošto su uvjereni da nemaju gdje. No, scena nije mrtva, već joj nedostaje sadržaja i” feedbacka” koji neupitno utječu jedni na druge. Tko je kriv za tu pasivnost može se dulje vremena raspravljati, ali da Dnevni boravak donosi nešto što nam je trebalo uopće nije upitno. Ekipa se pobrinula da se dvorište Rojca uredi po uzoru na razne alternativne kulturne centre u Europi te se uz upotrebu recikliranog materijala i zelenila stvorilo simpatično okruženje stvoreno za manje i veće koncerte ili večernje čitanje poezije pa čak i kazališne ekspedicije.

Prije glavnih zvijezda večeri nastupili su mladi pulski hardcore pankeri Fried brain i potvrdili, ono za što se nadam, da se nikada nećemo morati brinuti jer punk u Puli nije mrtav. Ubrzo nakon mladih pankera, kao i po najavljenom, oko 22:30 na pozornicu penje se izrazito uigran i nabrijan beogradski garage rock trio koji žestoko šiba svoje aseve iz rukava. Gde ćeš,  Ako te ikada, Kralj ničega i Ekspedicija rasplesali su publiku koja se vibracijama jednostavni nije mogla niti htjela suprotstaviti. Svirka je tekla bez prestanka sat i pol vremena, a svi su na kraju samo htjeli još.

Među publikom bilo je obožavatelja svih uzrasta i to nam daje nadu da alternativnoj sceni u gradu nema nikakve prijetnje za umiranjem te da smo spremni za još žestokih ritmova. Nadamo se da će ovakav super odaziv potaknuti organizatore na još sličnih koncerata regionalnih bendova koje publika voli, ali nema često prilike vidjeti.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE