U dvorcu Erdödy u Kerestincu, samo tri kilometra od Zagreba, ovaj se vikend održava Flyaway festival elektronske glazbe.

Više od 20 DJ-a na tri floora oduševit će vas u jedinstvenom prostoru, a iz Zagreba je organiziran i prijevoz. Nastupaju Pavel Petrov, Angelo Ferreri, Siniša Tamamović, Paolo Barbato, Housego i drugi. Uoči samog početka festivala predstavljamo vam njegove osnivače – Leon Krajačić (Sonic Illuminati) i Alen Markez (Instantsupa).

Nakon više od 15 godina bezuvjetne ljubavi prema elektronskoj glazbi, bezbroj svirki i novih poznanstava, organizatori Flyaway festivala – festivala elektronske glazbe odlučili su sa svojom sredinom podijeliti veselje koje im ona uvijek pruža na plesnom podiju i krenuli su bez kompromisa. Po prvi put Dvorac Erdödy Kerestinec pretvorit će se u mjesto plesa i pozitivne energije. Ovaj spomenik kulture prve kategorije, u svom atriju okruženom renesansno – baroknim zidinama i kulama, ugostit će 16. lipnja 20 renomiranih svjetskih i domaćih DJ-a na dva floora. U nastavku vam predstavljamo njegove osnivače – Leon Krajačić (Sonic Illuminati) i Alen Markez (Instantsupa).

 

Dečki pozdrav, predstavite nam se ukratko.

Alen: Trenutno u službi suorganizatora Flyaway Festivala, dugogodišnji DJ, zaljubljenik u glazbu, vlasnik EVENTDJ agencije, suprug i otac dvije šefice.

Leon: DJ od teenagerskih dana, zaljubljenik u elektronsku glazbu, profesionalac u svijetu ugostiteljstva i stari rejver.

Koliko ste dugo već u glazbi?

Alen: Glazba me privukla još u osnovnoj školi, uvijek bi zauzimao pozicije selektora glazbe na tulumima. Prvu pravu svirku imao sam prije 15 godina.

Leon: Nakon puno posjećenih party u zlatno doba scene, početkom 2000ih odlučio sam se i sam okušati u tome. Dakle skoro dva desetljeća. Vrijeme leti!

Kako je došlo do vaše suradnje?

Alen: Uvijek smo bili u istim krugovima ljudi i iskazivali isti interes za glazbu. Također dijelimo nezadovoljstvo trenutnom ponudom ovakvih događanja na lokalnoj razini.

Leon: Poznanici smo već godinama, ali nakon što sam mi je oženio sestru osuđeni smo na suradnju.

Kada je nastala ideja Flyaway Festivala i jeste li odmah znali lokaciju održavanja premijernog izdanja ili je došla s vremenom? Je li bilo teško dobiti Dvorac iz 16. Stoljeća za organizaciju festa?

Alen: Prošlog ljeta, došao sam na ideju kako bi valjalo pokrenuti nešto veliko u našoj sredini, prije par godina Grad Sveta Nedelja preuzeo je Dvorac Erdody i uvijek mi se potencijal te lokacije činio veoma zanimljiv. Slučajnost je da je na istu ideju došao i Leon. Nazvao me jedan dan i samo rekao “znaš di treba organizirati party?” Moramo se ovim putem zahvaliti svima iz Grada Sveta Nedelja što su nam ustupili dvorac, ovaj spomenik prve kategorije planiramo iskoristiti kao kulisu za jedan od najboljih partyija u okolici Zagreba.

Kakva je scena u okolici Zagreba?

Leon: Naša sredina (Samobor i okolica) uvijek je bila specifična, tako to bude u malim sredinama, ali stvari idu na bolje. Mlađi se sve više uključuju u organizaciju evenata (klub mladih Bunker) i pokazuju interes za urbanom I elektronskom glazbom. Kroz DJ natjecanje u sklopu festivala upravo smo htijeli dati priliku novim imenima. Bilo je dosta prijava, ali samo ih je dvoje pobijedilo jer su se posebno istaknuli svojim miksevima!

Navedite nam stvari koje opisuju Flyaway Festival.

Alen: Flyaway Festival je mjesto gdje nas glazba lansira u nove dimenzije, daleko od svih briga i problema. Glavni koncept prvog Flyaway Festivala je da na jedinstvenoj lokaciji okupimo 20+ dja na dva floora, live performance i  plesače, 20 sati vrhunske glazbe na vrhunskim razglasnim sistemima, uz neviđene specijalne efekte i rasvjetu biti će nam gorivo za lansiranje.

Čime se bavite kada niste okupirani organizacijom festivala?

Leon: Uz glazbu ide sport, boks je druga ljubav.

Alen: Provodim vrijeme s obitelji i pobjegnem na biciklu kada ulovim koju minutu.

Želite li nešto poručiti za kraj?

Pridružite nam se 16.06. u Dvorcu Erdody Kerestinec… let the music fly you away!

Zapleši na premijernom izdanju Flyaway Festivala!

Nemoj propustiti premijerno izdanje Flyaway Festival 2018 jer smo se pobrinuli da ti dolazak bude bezbrižan, a tvoja osjetila zadovoljena odličnom glazbom i popratnim efektima! Let the music fly you away… ;)🏰 JEDINSTVENA LOKACIJA: Dvorac Erdody – spomenik kulture 1. kategorije izgrađen u 16. stoljeću: bit.ly/FlyawayFestival2018🎧 LINE UP: 20 renomiranih svjetskih i domaćih DJa na dva floora!🎆 SPECIAL EFFECTS by Mirnovec Special Effects!🚌 FREE TRANSPORT: Besplatan bus prijevoz od Zagreba (Savski Most) do lokacije održavanja: bit.ly/FlyawayFestivalTRANSPORT🎟 ULAZNICE (regular & 4+1): Okupi ekipu i za 4 kupljene ulaznice, jednu vam poklanjamo gratis: bit.ly/FlyawayFestivalTICKETSSupported by Mixmag, Tulumarka, MIXER.HR, Music Box – glazbeni portal!

Gepostet von Flyaway Festival am Montag, 4. Juni 2018

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE