U klubu Močvara će se u ponedjeljak, 18. lipnja, održati jazz večer u sklopu programa Začarana Močvara.

Gitarist Matti Salo, basist Mat Muntz i pjevačica Astrid Kuljanić stvaraju novu glazbu – istraživanjem slobodne improvizacije, loopera i audio efekata, te skladbi iz različitih podneblja. Salo je svestran multi-instrumentalist, kompozitor i dizajner zvuka iz Tampere u Finskoj koji nastupa u formacijama od solo gitare, manjih jazz sastava pa do death metal bendova, te je skladatelj glazbe za lutkarsko kazalište. Kuljanić i Muntz žive u New Yorku te nastupaju kao duo od 2015 objedinjujući jazz repertoar s improvizacijama u zvučne kulise kroz modifikaciju zvučnog signala.

Astrid, pjevačica i kompozitorica, pratiteljima jazz i eksperimentalne scene poznata iz benda Mildreds, trenutno djeluje u NY, gdje je prošle godine objavila album “Riva” pod imenom Astrid Kuljanic Transatlantic Exploration Company. Krajem prošle godine album je predstavila u Carnegie Hallu.

Koncertu će prethoditi workshop gdje će glazbenici razgovarati o pristupu kolektivnoj improvizaciji, kompoziciji i korištenju elektronike pri live nastupima. Workshop će biti strukturiran kao otvoreni dijalog s glazbenim primjerima i vježbama za improvizaciju unutar grupe, tako da se sudionici pozivaju da sudjeluju s pitanjima i donesu vlastite instrumente.

Obavezna donacija i točno vrijeme radionice uskoro će biti objavljeni na eventu.

Zainteresirani za radionicu se trebaju za detalje i cijenu javiti na mail astridkuljanic@gmail.com.

Službeni event pogledajte OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE