U sklopu Sea Star Festivala dobili smo priliku popričati sa DJ VRH-om koji je jedan od preostalih DNB boraca na našoj sceni, a što misli o svojem nastupu na festivalu i kamo vodi hrvatska DNB scena pročitajte u sljedećim ulomcima.

Pozdrav VRH! Kako si zadovoljan odazivom publike na Sea Star Festivalu?

Odaziv je super s obzirom da je festival u uzdizanju. Tek je bio drugi ove godine i nastavi li s radom može biti samo bolje iz godine u godinu.

Voliš li više nastupe u klubovima ili na festivalima?

Sve ima svoje prednosti, klub je nekako intimniji i lakše je čitati publiku, dok festival daje veći hype. Festivali također imaju veću ponudu izvođača, tako da na festivalima mogu vidjeti i imena koja inače nemam priliku. A i tu i tamo se mogu bućniti u more.

Radiš li na kakvom novom materijalu?

Radi se na VRH rap albumu, moja produkcija, a reperi razno razni. Radim još na par drum and bass/jungle EP-ova, neki za Metnem, neki za BalkanKolektiv. I radi se na još jednom albumčiću moje muzike koja se ne može baš svrstati u neke žanrove, to će biti više za neki moj gušt. Više o tome uskoro.

Što slušaš u zadnje vrijeme?

U zadnje vrijeme JPEGMAFIA – Veteran album, to mi je možda top rap otkriće. Od elektronike Jon Hopkins – Singularity, od drum and bass/jungle producenata Sully, Itoa, Moresounds i ta new school jungle ekipa. Također sam ogromni ljubitelj prog-a pa se slušaju zadnji Leprous ili nešto malo jače poput Archspire, Gaza i slično. Od “domaćih” Klika. I Susumu Hirasawa – Hai Yo (Ash King), to kad upalim ne gasim tri dana.

I za kraj, što misliš o trenutnom stanju na DNB sceni u Hrvatskoj?

DNB u Hrvatskoj je u kritičnom stanju unatoč činjenici da imamo dosta dobrih producenata i DJ-eva na ovim područjima. Dosta tih DJ-eva i producenata su i priznati od strane svjetskih imena, poput Kodina, Filipa Motovunskog, Logics, Okor, Sven Nalis, Brat Leeks, Outcrier itd itd. O susjedima da ni ne počinjem. Oni su 3 “levela” iznad nas što se DNB-a tiče. Nadam se da će se situacija promijeniti na bolje, a rješenje ne znam nijedno osim da se uporno radi.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE