Priprema se novi open-air festival craft piva i glazbe pod nazivom Zmajevo.

Premijerno izdanje Zmajeva, novog open-air festivala craft piva i muzike, održat će se u subotu, 7. srpnja u „zmajevom gnijezdu“. Na pivskom lineupu naći će se više od 25 vrsti piva, od kojih su neka po prvi put u Hrvatskoj, a veliki tulum na otvorenom uz free upad obećavaju i potvrđeni nastupi punokrvnih punk rock bendova s ovih prostora.

Večernji program od 21h donosi probrana pobjednička imena regionalne punk rock delegacije. Na velikoj pozornici pod vedrim nebom nastupit će punk rock bendovi prve klase, himnični Mašinko i legendarni SIX PACK, a prethodit će im uzbudljiva imena nove generacije, sve prisutniji kajkavski punk rockeri Ogenj te beskompromisni alternativci Pičke vrište.

Dnevni program od 15 sati otvorit će energičan i svestran DJ Kuna koji hip hop, funk, disco i srodnim ljetnim zvucima gradi savršenu, opuštenu atmosferu za stavljanje brojnih točionika u pogon. Marljiva ekipa iz akcije Plavi bor organizirat će zanimljive radionice za djecu, dok će se stariji moći okušati u nagradnom pivskom kvizu i igrama. U popodnevnim satima Zmajska će otvoriti vrata svog pogona te će posjetitelji u organiziranim turama moći iz prve ruke doznati i vidjeti kako nastaje vrhunsko craft pivo.

Pitak (kao pivo), zabavan i zarazan, Mašinko je melodični punk rock bend za najbolje tulume, ujedno i miljenik svih pivara iz Zmajske. S mnogo utakmica u nogama, šarmantna šestorka nastupala je na nebrojeno festivala i koncerata, među kojima se ističu i veliki dvoranski nastupi prije divova Dubioze kolektiv i Hladnog piva. Buntovni i duhoviti osvajaju publiku gdje god se pojave i nose titulu jednog od vodećih bendova novije garde punk rocka u Hrvatskoj. Kultni srpski bend SIX PACK predstavlja punk rock autoritet koji se hitovima upisao u povijest žanra na ovim prostorima. Zaslužni za neke od najljepših ljubavnih tekstova u novijoj regionalnoj rock povijesti, oduvijek su bez zadrške i elokventno kritizirali sve nedostatke društva i državnog sistema.

Sve primjećeniji koprivnički folk rock bend Ogenj svoj izričaj obogaćuje pitkom lirikom na kajkavskom. Njihove balade i energične poskočice donijele su im usporedbu s Flogging Molly, a recentnim nastupima pobudili su veću pozornost kritike i znatiželjnika.

Zagrebački melodični punkeri Pičke Vrište izravan su bend koji u svoje pjesme ulijeva strasti,emocije i entuzijazam. Nedavno su izbacili svoj drugi album “Crna kutija” kojim već oduševljavaju publiku u alternativnim redovima.

Punk i pivo kao dobitna kombinacija zagospodarit će na adresi Kreše Golika 3a. Pivska ponuda obuhvatit će točenje svih piva u trenutnoj ponudi Zmajske pivovare, a uz domaćine će sudjelovati i gostujuće pivovare od kojih će neke imati svoje debitantsko predstavljanje hrvatskoj publici. Barut Brewing and Blending (SLO), Crate Brewery (UK), Nova runda i Varionica samo su neke od potvrđenih pivovara gostiju, a u narednim tjednima bit će ih otkriveno još nekoliko. Uz više od 25 vrsta piva i pripadajuću ukusnu gastronomsku ponudu, Zmajevo garantira pravo ljetno druženje u srcu same pivovare koja je u kratkom roku osvojila sve ljubitelje piva. Zmajevo organziraju Zmajska pivovara i Dostava Zvuka, a ulaz je besplatan.

Službeni event pogledajte OVDJE.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE