Jedan od najomiljenijih domaćih pop rock bendova, Jinx, priružuje se spektakularnom line-upu ovogodišnjeg INmusic festivala na Jarunu! Jinx ujedno i zaključuju bogati glazbeni program najvećeg domaćeg open air festivala te se na pozornici pridružuju velikim svjetskim glazbenim imenima. Povoljnije ulaznice u prodaji samo do petka 18. svibnja!

Grupa Jinx obilježava 25 godina glazbenog staža ove godine, kao i 20. rođendan prvog velikog hita ‘Smijem se’. Jinxi su osnovani 1993. godine u Zagrebu, a debitantski album ‘Sextasy’ objavili su dvije godine kasnije. Bend je već prvim albumima doživio veliki uspjeh na domaćoj, ali i inozemnoj sceni. Nakon objave hvaljenog albuma ‘Avantura počinje’ bend se razišao 2002. godine, da bi se četiri godine kasnije u tajnosti ponovno okupili i počeli raditi na novom albumu. Prvi sljedeći album ‘Na zapadu’ objavili su 2007. godine, 2010. godine objavili su album ‘Diksilend’, a aktualni album ‘Pogrebi & Pomiriši’ objavili su u svibnju prošle godine. Jinxima će ovo biti i premijerni nastup na INmusic festivalu, a publici će predstaviti presjek svojih najvećih hitova i uspješne karijere.

Uz dodatak Jinxa, impresivan glazbeni program INmusic festivala #13 je i službeno u cjelosti poznat – uključujući neka od najvećih rock imena današnjice poput Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Interpol, Alice in Chains, David Byrne, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes, PINS; vrsne world music autore poput Bombina, Tshegue i Témé Tan; nove i svježe nade globalne i europske scene poput Superorganism, Reykjavíkurdætur, General Elektriks, Super Besse, Straight Mickey and The Boyz, Sana GarićKoala Voice, False Heads, Futurski, Rival Bones i Bad Notion; do cijelog spektra propulzivne i ambiciozne domaće scene – na INmusicu gostuju Jinx, Šumski, She Loves Pablo, Them Moose Rush, Moskau, Irena Žilić, J.R. August, Tyger Lamb, Tus Nua, Nellcote, Lika Kolorado, Zmaj, Cubies, Grapevine Babies, Ischariotzcky i Rens Argoa.

Nakon odgođene prijetnje za sigurno održavanje INmusic festivala na zagrebačkom Jarunu zbog traženih infrastrukturnih intervencija od strane Hrvatskog telekoma, organizacija INmusic festivala okreće se svojoj primarnoj djelatnosti – realizaciji još jednog vrhunskog izdanja omiljenog hrvatskog festivala u nadi da će uslijediti razumna odluka nadležnih ureda Grada Zagreba koja neće dozvoliti gradnju trajne bazne stanice na Otoku hrvatske mladeži i koje će time trajno ukloniti sigurnosnu prijetnju nastavku održavanja najvećeg i najznačajnijeg glazbenog festivala u Zagrebu koji je od velikog kulturnog i turističkog značaja za grad Zagreb.“, stoji također u priopćenju organizatora.

INmusic festival #13 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. godine. Fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 449 kuna moguće je uplatiti u preko stotinu poslovnica OTP banke diljem Hrvatske i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) do kraja radnog dana u petak, 18. svibnja. Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 449 kuna (+troškovi transakcije) do 18. svibnja u ponoć, kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE