Dark Circle Fest ponovno otvara svoja mračna vrata.

U organizaciji udruge RiRock, Dark Circle Festival održat će se 24. i 25. kolovoza u riječkoj napuštenoj tvornici Hartera, uz nastup dva svjetski poznata headlinera: The Crown i Belphegor te čak 28 bendova iz Hrvatske i svijeta.

Posjetitelje najmračnijeg festivala na Balkanu očekuje nastup bendova iz Irske, Švedske, Slovenije, Italije i Austrije no ipak sa naglaskom podrške domaće scene bendova iz Hrvatske: Core Of Creation, Decomposing Entity, Defiant, E.N.D., Kymera, Mburns, Omnivore, Sailing To Nowhere, Sufosia, Theories Divide, Throattwister, Wolves Within, Zenoth i Zvijer.

Velika novost je da se osim već poznatog glavnog stagea pod nazivom Dark Stage, od ove godine uvodi još jedan pod nazivom Chaos Stage na kojem će u 2 dana nastupiti čak 14 bendova: Dickless Tracy, Disbaja, Eho, Emphasis, Iamdisease, Inverted Pussyfix, Krlja, Left To Strave, Lord Drunkalot Mamut, Negative Slug, Omega Sun, Reverse Gangbang i Shin.

Četiri floora, mnoštvo zabavnog programa, party i kupanje na plaži te besplatan prijevoz na isti, jeftiniji prijevoz vlakom na festival, kamp, atraktivna posta-apokaliptična lokacija, video projekcije i dekoracije, glam after party, zabavne igre, niske cijene hrane i pića, velik i interesantan merch, te preko 30 pomno biranih bendova savršen su poziv za sve ljubitelje žestokih nota da se sa ljetom pozdrave na Dark Circle Festivalu koji i dalje ponosno održava najpristupačniju cijenu festivalske ulaznice.

Belphegor

Iz Austrije stižu bogovi crnila i tmine, jedni i jedini Belphegor. Bend će na ovogodišnjem Dark Circle Festu promovirati novi album “Totenritual”, objavljen 2017. godine. Njihov nastup uključuje specijalni diabolično ritualni performans uz impresivan stage setup. Pomno planirani zvučni zid i intenzivni vizualni performans ostaviti će vječni trag na posjetiteljima festivala.

The Crown

Također, po prvi puta u Hrvatskoj legendarni death metalci The Crown zasvirat će kao headliner ovogodišnjeg Dark Circle Festivala. Svojim nabrijanim napadom iz daleke Švedske promoviraju najnoviji i odlični te dugo očekivani album “Cobra Speed Venom”. Fanove ovog fantastičnog benda počastit će i s pokojim starim hitom te tako zadovoljiti sve ljubitelje istinskog death metala. Bend koji je poznat po tome da ga vole i metalizirani punkeri, crusteri te naravno metalci svakako će uveličati peto izdanje najmračnijeg festivala na Balkanu.

O ulaznicama

Ulaznice će uskoro biti u prodaji, a od ove godine ulaznice će biti moguće kupiti na službenom webu festivala po cijeni od:

FESTIVALSKA (pretprodaja): 140 kn
FESTIVALSKA (na dan): 180 kn
JEDNODNEVNA (pretprodaja): 110 kn
JEDNODNEVNA (na dan): 130 kn

Kupci će dobiti QR kod koji se jednostavno može preuzeti na smartphone i pri ulasku na festival pokazati (uz osobnu iskaznicu) te preuzeti festivalsku narukvicu. Na njoj će se također nalaziti QR kod koji će voditi na satnicu festivala. Kupljene ulaznice nije potrebno printati. Ovim potezom želi se probuditi osviještenost prema okolišu i umanjiti uporaba papira te nepotrebno stvaranje dodatnog otpada.

Dark Circle Festival daje naglasak na najžešće note alternativne glazbe. Festival je nastao 2014. godine kao odgovor na siromašnu ljetnu ponudu alternativnih događanja u gradu Rijeci i nedostatka kvalitetnog hrvatskog metal festivala. Organizatori kao ljubitelji ovog žanra uz pomoć bendova i raznih suradnika odlučuju brzim potezom, u vremenu od samo mjesec dana, održati metal festival nazvan igrom riječi Dark “O” to jest Dark Circle Metal Fest. Festival je do sada imao 4 izdanja, i sa svakim sve više raste i širi svoju ponudu.

 

 

Pratite novosti o festivalu na webu i društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter:

Youtube

Web

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE