U petak 27. travnja u Zaboku HGF demo rock festival i ZCUK Regenerator vam zajedničkim snagama pripremaju koncert legendarnih ska pionira, grupe The Toasters.

The Toasters su jedan od najvećih američkih ska bendova koji su mnogo učinili za popularizaciju tog stila na američkoj underground sceni u srednjim i kasnim ’80-ima. Osnovani su u New Yorku 1982. godine kada je Rob “Bucket” Hingley, pjevač i gitarist benda, shvatio da ska, koji je on obožavao, na američkoj glazbenoj sceni praktički ne postoji. Sakupio je nekolicinu glazbenika preko trgovine stripovima koju je vodio i osnovao bend.

Prvi singl, “Beat Up” izdali su 1983. pod vlastitom etiketom jer je to bio jedini način kojim su se mogli suprotstaviti skepticizmu velikih kuća prema ska glazbi. Njihov značaj dokazuje i činjenica da ih je MOJO Magazine proglasio četvrtim najvažnijim ska bendom u povijesti tog žanra.

 

The Toasters su do sada izdali 10 studijskih albuma i odradili više od 5.000 koncerata diljem svijeta. Ovo im nije prvi susret s hrvatskom publikom, a zadnji su put svirali na besplatnom tulumu Vintage Industrial Bara i Dirty Old Shopa krajem 2016. godine. 

Koncert počinje u 21:00 sati, a ulaznice iznose 40 kuna. Realizaciju koncerta pomaže Grad Zabok i Krapinsko-zagorska županija.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE