Nakon što je 2017. godinu obilježio uspješnim singlom „Ko vam je reko“, Fil Tilen isto planira učiniti i u 2018. godini, s novim singlom „Paranoja“, koji posvećuje vlastitom mozgu.

Fil Tilen je lansirao singl koji je do sada ostvario zamjetan digitalni uspjeh – naime, pjesma se u Hrvatskoj nalazi na #7 Deezer Top 20 liste najslušanijih domaćih pjesama tijekom ožujka, našla se na #1 Google Play Najpopularnijih pjesama, a već se nekoliko tjedana nalazi unutar Top 100 Shazam charta.

U kreiranju novog singla Fil Tilen je nastavio suradnju s producentima Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, koji su zaslužni i za prethodni singl „Ko vam je reko“. Upravo je taj singl učinio prekretnicu u Tilenovoj karijeri, lansirajući ga, nakon dvogodišnje diskografske pauze, u sam vrh radijskih i digitalnih top-lista – pjesma se našla u HR Top 40 službenoj listi najemitiranijih domaćih singlova u radijskom eteru, kao i na #1 Deezer-ovih mjesečnih top-lista najstreamanijih domaćih pjesama u Hrvatskoj.

 „Pjesma „Paranoja“ je posvećena „overthinkingu“ koji me ponekad paralizira, često se ulovim da pretjerano razmišljam i brinem oko stvari koje bi se mogle dogoditi“ iskreno progovara Fil Tilen i nastavlja „Obzirom na nepredvidivo i nestabilno vrijeme u kojem živimo, konstantna zabrinutost za vlastitu egzistenciju je normalna pojava, a u ovoj pjesmi ju subjektivno dovodim do ekstrema. Zatvorenik ili rob svoga uma bio bi savršen naslov, ali „Paranoja“ je ipak pjevnija. Ovoga puta zabrijali smo na funk i ovaj ozbiljan problem u glavama većine ljudi pokušali učiniti zabavnim.“

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE