U petak, 20. travnja, Mayales je održao veliki koncert u Tvornici kulture kao savršenu promociju najnovijeg albuma “Simbol za sunce” kojeg je kritika proglasila jednim od najboljih domaćih izdanja 2017. godine.

Simbol za Sunce, jedan od onih albuma koji se preslušava u cijelosti i bez straha prihvaća ulogu svojevrsnog hommagea zlatnim danima psihodelije šezdesetih, još je jednom naišao na rasplesanu publiku koja ga je objeručke prihvatila. Vodećem, autorskom trojcu Petru Beluhanu, Vladimiru Mirčeti i Luki Gečeku na pozornici su društvo pravili Nikolina Kovačević kao back vokal, producenti posljednjeg albuma Jura Ferina (klavijature) i Pavle Miholjević (gitara),  Roni Nikolić na basu te Edi Grubišić Cipal na bubnjevima, a cijeli koncert je bio sniman od strane HRT-a. Možda je upravo to pridonijelo nešto razigranijoj rasvjeti od one koju smo navikli gledati u Tvornici, a koja je dodala sceničnosti samog benda.

Foto: Luka Antunac

Koncert je započeo s dvadesetominutnim kašnjenjem koje se ponovno pokazalo potrebnim kako bi se Veliki pogon Tvornice kulture pristojno popunio. Iako je kasnila, publika je tijekom cijelog koncerta fantastično komunicirala s bendom koji joj je dvostruko vraćao. Na parteru je bilo dovoljno mjesta i za ples pa je cijeli set odisao nekom proljetnom lepršavošću, razigranošću i prisnošću.

Foto: Luka Antunac

Tijekom sat i pol vremena, koliko je trajao koncert, većinu setliste su zauzele skladbe sa Simbola za sunce pa su se tako redale “Malena”, “Srijeda”, “Dođi tu”, “Simbol za sunce” s gostovanjem Valerije Nikolovske koja je upotpunila all star ekipu, “Roadie”, “Most” te na bisu “Zlatne note” te za kraj “Što je ostalo od nas”. Mikrofon su tijekom večeri preuzele i Jadranka Ivaniš Yaya iz Jinxa na “Ti dobro znaš kome pričam” i Natali Dizdar s izvedbom “Od ljubavi”. Nisu Izostale ni najveće uspješnice benda “Virtual baby” i “Još te uvijek mogu” koje su unatoč genijalnom novom materijalu bile pravi vrhunac koncerta.

Foto: Luka Antunac

Karizmatičnost frotmena Mayalesa Petra Beluhana, kemija i zadovoljstvo, koje je među članovima postave bilo skoro opipljivo, te pjesme koje u isti mah zvuče retro, a opet tako moderno jedni su od glavni razloga zbog kojih sa sigurnošću možemo tvrditi već sada kako je ovo jedan od značajnijih ovogodišnjih koncerata u gradu.

Galeriju s koncerta pogledajte OVDJE 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE