Premijerni nastup britanskih math/indie rockera u klubu Močvara bio je savršeni subotnji izlazak.

This Town Needs Guns ili jednostavnije ttng, su math-indie rock band iz Velike Britanije. Od svog prvog EP-ja pa sve do aktualnog albuma Disappointment Island, nadograđivali su svoj zvuk i trudili se sa svakim albumom dodati novo. Ttng za svoje uzore navodi bendove poput Owls, Make Belive i American Football, a utjecaj tih bandova se čuje kroz sve njihove albume. U moru bandova koji su nastali u zadnjih 15-ak godina, ttng je band koji pruža nešto sasvim drugačije i interesantnije nego drugi bandovi sličnog žanra. Zagrebački koncert je bio treći nastup ovih math/indie rockera u Hrvatskoj, prva dva puta svirali su u Rijeci, koju je pjevač Henry u više navrata kroz nastup hvalio. Predgrupa za ovaj koncert bio je domaći band From Another Mother, koji su svojim energičnim i ekstravagantnim live nastupima i glazbom koju stvaraju oduševilo publiku i glazbene kritičare diljem regije.

Foto: Mihael Klarić

Subota u klubu Močvara je bila sve samo ne obična, osim dva potpuno drugačija banda koncert je počeo dosta kasno, nastup ttng-a je krenuo nešto iza pola noći. Oko 23 sata na pozornicu se penju dečki iz zagrebačkog banda From Another Mother i kreću sa svojim energičnom nastupom. U svojih 45 minuta domaći dečki su odsvirali pjesme sa svojeg aktualnog albuma Epileptir i par starijih stvari. Tijekom njihovog nastupa na moje iznenađenje bilo je čak i više ljudi nego što sam očekivao te su svi pomno pratili njihov nastup. Nažalost nisam uspio popratiti čitav njihov nastup, ali po onome što sam vidio, dečki su odradili dobar posao i zagrijali okupljene za nastup glavnih gostiju ove večeri.

Foto: Mihael Klarić

Nešto malo iza pola noći, Henry, Tim i Chris izlaze pred stotinjak fanova u Močvari kreću sa odličnim nastupom. Svoj premijerni nastup pred zagrebačkom publikom otvorili su pjesmom Cat Fantastic i u nešto malo više od sat vremena svirke oduševili sve okupljene. Sam zvuk u klubu Močvara bio je perfektan, a dečki iz ttng-a su bili bez greške. Interakcija s publikom je bila fantastična, Henry se kroz čitav nastup šalio i zezao s pojedincima iz publike te u par navrata ispričao anegdote s njihovih nastupa u Rijeci. Album Animals je svakako najjači u njihovom katalogu pa su tako i odsvirali dosta pjesama s tog albuma. Već na drugoj pjesmi večeri, Gibbon, u prvim redovima je krenuo ples, a dobar dio publike je znao čitav tekst pjesme. Henry i ostatak banda su bili pomalo iznenađeni reakcijama iz publike pa su se u više navrata zahvaljivali i rekli kako su oduševljeni Močvarom. Nakon energične Gibbon uslijedila je još jedna pjesma s albuma Animals, Chincilla koja je i možda najpoznatija s tog albuma. Prije samog izvođenja pjesme Chincilla, Henry je rekao kako su se prije nastupa uvukli u istraživanje o lasicama, pa je riječ weasel postala riječ večeri, Henry je osim pjevanja i sviranja bass gitare svima okupljenima kroz interakciju s publikom pružio i jedan oblik stand up komedije. Tijekom izvedbe pjesme In Praise of Idlesness, jasno se moglo čuti kako Henry ima fantastičan raspon glasa te ga isto tako odlično kontrolira.

Foto: Mihael Klarić

Pjesma Left Aligned mi je čak zvučala bolje sinoć u Močvari nego studijska verzija. Nakon savršeno odsvirane And I’ll Tell You For Why, Henry je najavio pjesmu Destroy Tabernacle! koja je pobrala ogromne ovacije stotinjak okupljenih. Zanimljivo je bilo slušati kako su Henry, Tim i Chris odlično usklađeni tijekom svirke, a u isto vrijeme toliko ležerni. Kako se ova odlična svirka bližila kraju tako su se i zaredale i najpoznatije pjesme ovih simpatičnih Britanaca. Nakon pjesme Baboon i Adventure, Stamina & Anger, Henry je rekao kako je vrijeme za zadnju pjesmu večeri pošto je već prošlo 1 ujutro. Za zadnju pjesmu ostavljena je maestralna Havoc in the Forum, nakon nje Močvara je zahtijevala još jednu pjesmu koji je na kraju i dobila. Henry je rekao kako nakon ove pjesme stvarno moraju završiti koncert pošto moraju ići spavati. Tako je humorom najavljena pjesma Whatever, Whenever koju se sigurno svi fanovi najviše čekali. Ttng su se naklonili i zahvalili svima koji su došli na koncert i što su ostali do kraja bez obzira što je bilo malo kasno. Nakon nastupa ovaj trio je otišao do šanka i rado se družio s fanovima i uživao u ostatku večeri.

Sve u svemu bila je to odlična subota u Močvari. Odličan zvuk i savršena uigranost ttng-a bili su pun pogodak, jedina mana koncerta bila je manjak ljudi, no band je svoj nastup odradio kao da su svirali pred punom dvoranom. Osim savršene svirke, Henry je svojim humor podigao atmosferu večeri i upotpunio dojam. Uvjeren sam kako će se ovaj veseli britanski trio vratiti u Zagreb s novim albumom i još boljim nastupom.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE