Ovom netom prohujalog petka, osječki centar Esseker bio je poprište za Osječane uvijek znamenitog događaja kao što je koncert „domaćeg“ Krankšvestera.

Osječka Kreativna agencija Adverta potrudila se pružiti te organizirati Osječanima solidan (t)rap provod na Veliki petak, a jesu li i u kojoj mjeri u tome uspjeli, da se zaključiti kad saznamo da je koncert bio rasprodan. Tržni centar Esseker primio je poveći broj ljudi, potencijalno najveći otkako se koristi kao koncertni prostor, iako je ovaj događaj bio jedan od rijetkih jer Esseker ipak nije namjenski prvotno koncertna dvorana.

 

Za zagrijavanje, oko 23h, zaduženi su naizmjence bile domaće snage – Tin Arbutina te relativno novopečena grupa Legosi, sastavljena od Nastyja, Rektora i Lesa, već oprobanih repera na lokalnoj glazbenoj mapi Grada na Dravi.

Tin Arbutina na sceni je već neko vrijeme, a ovaj reper i multi-instrumentalist predstavljao je materijal sa svog albuma Livin Proof, koji je, iako možda malo žanrovski drukčiji od zadnjih Švestera i objavljenih singl-spotova Legosa, pristojno legao na prva piva u Essekeru, kada je došlo vrijeme na Legose i nešto veću mrdoguznu aktivnost.

Tin Arbutina

Legosi iza sebe imaju spot Tilulilu, objavljen u suradnji  sa švester Trikijem, a njihov zadnji uradak, pjesma Shake povukla je dobar dio medijske pozornosti na sebe, ponajviše zbog poluprovokativnog spota u kojem se pojavljuje najpoznatija hrvatska twerkerica, Sarah Seifert, koja je svojom vještinom itekako podigla atmosferu u petak, kada je polagano dolazilo vrijeme za nastup aktera večeri.

Legosi (Rektor, Les)

 

Negdje oko ponoći, na binu su izišli Švesteri sa DJ Oliverom, dočim je atmosfera poprimila očekivane razmjere. Kako su krajem prošle godine objavili svoj četvrti po redu album, neočekivanog naziva Krankšvester IV, ovaj koncert na domaćem terenu bio je i svojevrsna promocija najnovijeg diskografskog izdanja pred Osječanima.

Predvođen neizostavnim Gaberom, ultimativnim hitom prošle godine, album je prošaran dance-trap prizvukom pa je kao takav očekivan odabir za jedan solidan trash party.

Dva sata Švesteraja Esskerom su protutnjala iznimno brzo, uz izmjenu materijala sa zadnjeg albuma, kao i ponavljanjem gradiva i izvedbom nekih starijih, ali ljudima na koncertima itekako poznatih pjesama.

Inače, ovaj osječki koncert bio je prvi nakon prošlogodišnjeg zatvaranja UFO festivala početkom lipnja, kada im je trećeg dana festivala pod otvorenim nebom na koncertu bilo, pa recimo, za Osijek izniman broj ljudi od par tisuća, repriza je bila više nego zadovoljavajuća uzme li se u obzir činjenica da su neke pjesme izvođene premijerno. Kako se show privodio kraju, na bini nije manjkalo ljudi, pa su se Švesterima pridružili Tin i Legosi, twerkerica Sarah i brojni drugi zaslužnici te suradnici, a nije nedostajalo ni cosplayja (Pikachu na bini).

Nakon što su oni svoj dernek odradili u skladu sa reputacijom, koja ih je dovela do organizacije najvećeg solo koncerta otkako je Krankšvestera (u Domu sportova, 27.10. ove godine), uzde su preuzeli DJ Oliver i Kema, rezidenti Advertinog zabavljačkog programa te rasplesali one koji su odlučili još ostati na ovu veliku noć prije odlaska na neki od brojnih aftera u petak.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE