Urban je sinoć u rasprodanom Saxu održao koncert za pamćenje.

Nakon male koncertne pauze, sinoć smo u zagrebačkom Saxu svjedočili jednom doista nesvakidašnjem nastupu. Urban i njegova četvorka oduševili su svojim nastupom. No kada malo bolje razmislite, što biste drugo mogli i očekivati od jednog umjetnika njegovog kalibra. Cijeli performans je započeo u trenutku kada je, nakon nekih pola sata kašnjenja, Urban u crnoj haljini i sakou stupio na pozornicu dok je u pozadini svirala opskurna „Venecija tone“. Sama njegova pojava je izazvala oduševljenje cijele publike. Svih tristotinjak sretnika koji su na vrijeme osigurali svoje karte za ovaj događaj bili su oduševljeni kada su ga napokon ugledali. Isprva se činilo kao da je izgubljen, motao se po pozornici, grlio svoju četvorku, da bi nakon nekog vremena sjeo i započeo s pjesmom.

Ubrzo je zavladao pozornicom i učinio je svojom. U početku su izveli nešto starije pjesme koje su, naravno, svi u publici zdušno pjevušili. Dok su kasnije prešli na nešto novije numere. Tijekom večeri Urban je zasvirao cajon, gitaru, udaraljke, usnu harmoniku te se čak u jednom trenutku pridružio na bubnjevima. Bilo ga je posvuda.

Iako bi rasprodao i veći prostor, Sax se pokazao kao pravi odabir. Naime direktan kontakt s publikom pokazao se odličnim faktorom. Ne samo zato što je Urban priznao da ne vidi dalje od dva metra pa sad napokon može i vidjeti kome svira već zbog prisne, prijateljske atmosfere koja se nadvila klubom. Tako je u jednom trenutku, kada su izvodili Mjesto za mene Urban sišao među publiku i tamo otpjevao cijelu pjesmu te zatim među gomilom još izveo i Malu Trubu. Bio je to zaista poseban trenutak. Odmah nakon toga se vratio na pozornicu kako bi ponovno izveli Malu trubu jer, kako kaže, mogu oni to i bolje.

Tako su i najnoviju pjesmu Kuća sjećanja izveli dva puta. Naime i sam Urban je kazao da nema smisla uvježbavati sutra kada mogu to obaviti već danas i to u boljim uvjetima nego što su oni u njihovoj prostoriji. Također se našalio kako je bolje uvježbati danas pred publikom nego sutra pred majkom jer kod nje nema ponavljanja. Upravo je takva prijateljska atmosfera vladala cijele večeri i obilježila ovaj nesvakidašnji nastup. Na kraju se Urban zahvalio svima što su ih došli poslušati kako ne bi ispalo da su „nezahvalna gamad“. Bio je zaista fantastičan koncert koji je trajao gotovo tri sata. Urban ga je odigrao prema svojim pravilima i pretvorio ga u privatni performans koji ćemo, vjerujem, još dugo pamtiti.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE