Black metalci UADA, četvorka iz Portlanda, u Močvaru dolaze gotovo dvije godine nakon izdavanja prvijenca “Devoid of Light” 2016. godine i turneje diljem Europe i Amerike. Zagrebački metal bend Muka pružit će im podršku kao predgrupa.

Od osnutka 2014. godine, UADA dijele pozornicu s bendovima kao što su Marduk, Inquisition, Wolves in the Throne Room, Mgła, Satyricon, Carpathian Forest,.. Ovi black metalci su bend koji glazbu stavlja u prvi plan te rijetko staje pred objektiv, a iza njega se obično nalazi slavni fotograf Peter Beste. Kažu da svoju viziju melodičnog black metala stvaraju i izvode u duhu rock’n’rolla, a ovom će prilikom premijerno svirati i materijal s tek nadolazećeg albuma. Naklonost publike stekli su hvaljenim singlovima “Black Autumn, White Spring” i “Devoid of Light”.

Metal bend Muka nastaje u siječnju 2012. godine kao projekt članova hrvatskih metal bendova Avicularia, Duskburn i (drama), s namjerom stvaranja ekstremne metal glazbe koja objedinjuje specifična stilska obilježja death, doom i black metal podžanrova. Projektu se ubrzo priključuje i vokalist – tekstopisac prepoznatljivog stila pisanja i jedinstvene fizičke ekspresije. Početkom 2013. godine Muka snima singl Sumpor i Sol. Ostatak godine bend se fokusira na stvaranje materijala za album prvijenac “Svi Šute”.

Prvi album Svi šute izdali su 2014. godine, a drugi album Sveta Stoka sniman je krajem 2016., a službeno objavljen 2017. godine na bandcamp stranici sastava.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti u Dirty Old Shopu po cijeni od 60 kuna, a na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 80 kuna (Tratinska 18). Vrata Močvare otvaraju se u 20h, a svirka počinje u 21h.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE