Jučer smo, na sam Dan žena, posjetili zagrebački klub Sax te uživali u nastupu kojeg su nam pripremile Jelena Radan, Meri Jaman i Anita Valo.

U koncertnom programu ‘When tomorrow comes’ Anita i Meri iz grupe Meritas zajedno s Jelenom Radan predstavljaju neke od pjesama koje su utjecale na njihove glazbene priče. Sama ideja je nastala prije više od desetljeća i traje sve do danas. Kao što su i same spomenule, prve zajedničke nastupe održale su u zagrebačkom Bulldogu gdje su ostale i više nego zamijećene. Zahvaljujući cijelom programu djevojke su dospjele čak do Amerike te sinoć i do zagrebačkog Saxa kako bi ponovno otpjevale svoje najdraže numere. Važno je napomenuti da je koncert bio rasprodan čak nekoliko dana unaprijed što dokazuje da je interes publike nakon svih tih godina i dalje velik.

Zanimljivo je da su se u publici našli ljudi koji su ih još tada, u Bulldogu, slušali po prvi put, a publika je zaista bila fenomenalna. Bilo je tu svih, od teenagera do onih malo starijih. No u jednom su se svi složili, svaka pjesma je bila nagrađena velikim pljeskom! Tako su se tijekom gotovo dvosatnog programa na repertoaru  našle mnoge pjesme od različitih glazbenih imena. Bilo je tu svega, od Younga, Eurythmicsa, Depeche Modea, Mando Diao, Alanis Morisette, Cyndi Lauper sve do Marlene Dietrich i mnogih drugih. Od svih navedenih jedino je Marleninu „Bitte geh nicht fort“ Anita izvela sama uz pratnju Zdeslava Klarića na e-pianu. Na pozornici su se još našli i Tin Ostreš na bubnjevima te Ivan Božanić na bas gitari.

Uz raznolik repertoar, naravno, iskrala se i pokoja autorska pjesma. Tako nam je Jelena otpjevala „Voljet ću te sutra“, pjesmu s albuma „Voyage“ čije su autorice glazbe upravo Anita i Meri. Tijekom cijele večeri bio je prisutan taj osjećaj intimne atmosfere, bliskosti i prijateljstva. Bio je zaista poseban doživljaj postati dijelom njihove priče, pjevušiti pjesme koje su upravo one odabrale i smatraju ih važnim dijelom svog glazbenog puta. Anita i Meri su također otpjevale svoje autorske pjesme od kojih je „Budim se“ izazvala najveće reakcije u publici te su je svi zdušno pjevali u jedan glas.

I kako kažu – sve što je lijepo kratko traje! Pa tako je završio i ovaj nastup. Iako je trajao gotovo dva sata vrijeme je proletjelo samo tako. Za kraj vam samo mogu poručiti da ako se ikada nađete u prilici da vidite i poslušate ‘When tomorrow comes’ – svakako to i učinite.

Naš nedavni razgovor s Meri Jaman i Anitom Valom možete pročitati OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE