Približavanjem i 7. izdanja Dimensions Festivala svjedoci smo nove impresivne selekcije organizatora koji pod isti krov spajaju bass, drum’n’bass, electro, house, jazz, leftfield, soul i techno. Najnovije vijesti iz pulskog tabora donijele su nam nekolicinu novih imena.

Još uvijek se ne stišavaju komentari o dolasku kultne fantastične četvorke koja od 70-ih godina očarava publiku svojom avangardnom kombinacijom klasične i elektroničke glazbe. Dakako, radi se o Kraftwerku.

Od jučer nam je poznato kako i još jedan njemački priznati glazbenik dolazi na koncert otvorenja u pulski amfiteatar. Radi se o Nilsu Frahmu. Ne tako daleka povijest otkriva nam kako je Nils već posjetio Dimensions, također na otvorenju, a bilo je to 2014. godine.

Pričamo o glazbeniku kojemu treba posvetiti svoju pažnju. Već u ranijoj dobi navukao se na glazbu i to kao pijanist po čemu ga publika i danas najviše pamti. Fanove je pridobio svojim visoko razvijenim osjećajem kontrole i suzdržavanja u svom radu, kao i na razini emocija i osobnosti.

Nils Oliver Frahm poznat je i u kuloarima filmske produkcije. Osvajao je i nagrade za svoje kompozicije u kategorijama ‘Best Soundtrack’. Zadnji svoji doprinos u nekome filmu bilo je 2016. za Ellis, gdje je surađivao za ikonom Robertom De Nirom.

Prošlu 2017. Nils provodi u hibernaciji kako bi baš u ovo sadašnje vrijeme predstavio svoj najnoviji projekt, svjetsku turneju All Melody. Zadnje live nastupe odradio je u 2015. godini pa će tako Dimensions Festival među ostalima biti važan dio kolača ovogodišnje liste probuđenog glazbenika.

Nils Frahm tako se 29. kolovoza pridružuje glazbenim revolucionarima Kraftwerk i detroitskoj enigmi Moodymannu za još jedno povijesno otvorenje na jednoj od najčarobnijih lokacija na svijetu, Pulskoj areni.

Ostatak družine koja stiže do Fort Punta Christo od 30. kolova do 2. rujna su John Talabot, Maurice Fulton, London Modular Alliance (live), rRoxymore, Avalon Emerson, Gigi Masin, Alix Perez

Čini se kako su ovo zadnje objave koje se tiču line upa, dok će svake sljedeće biti vezane za boat party, takeovere, program Knowledge Arene te drugih sadržaja.

Karte pronađite ispod u prilogu:

Dimensions – koncert otvorenja

Dimensions festival

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE