Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja ‘Gravitaciju’, videospot najavnog singla istoimenog, petog studijskog albuma, koji izlazi u subotu, 24. ožujka.

Riječ je o ljubavnoj pjesmi “himnično-stadionskog” refrena, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a za mastering je zaslužan Dragutin Smokrović – Smokva.

Autori glazbe su Tomislav Čubek i Hrvoje Medadić, koji su uz pomoć Tomislava Kralja napisali i tekst, a aranžman potpisuju Srđan Sekulović Skansi i Gretta. Za pjesmu Gravitacija je snimljen dinamičan videospot, u pravim snježnim, zimskim uvjetima.

Redatelj spota, Filip Filković Philatz, o snimanju kaže:

“Imali smo super priliku raditi s dečkima iz benda koji su kreativni i uvijek vedri. Iako je bilo prehladno i sve prepuno snijega, iskoristili smo tu cijelu situaciju u svoju korist. Glumica Sara Duvnjak, koja se cijeli dan s nama družila na setu, pridonijela je jako puno prije svega svojim talentom, a onda i profesionalnošću. Vrlo rado bismo sve skupa ponovili.”

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma (Fanatik – 2008., ‘Vidim što vidim – 2010., Kreteni – 2012., ‘Boje i mirisi’ – 2015.), brojne uspješne singlove te više od dvadeset spotova. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama).

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE