„8 rounds“ četvrti je singl kojim Fire in Cairo najavljuje skori izlazak debitantskog albuma

Nakon što su se krajem listopada publici predstavili pjesmom „Pirate“, koja je ujedno i njihov prvi singl, dečki su nastavili marljivo raditi te su nam danas predstavili svoj četvrti singl „8 rounds“. Podsjetimo Fire in Cairo je zagrebački alternativni rock bend kojeg čine Dario Sušanj, Luka Načinović, Ivan Džajić  i Mate Ponjević. Na scenu donose originalnost i svježinu modernog rock zvuka. Njihovu glazbu opisuje čvrsta ritam sekcija obojana gitarama i pjevačkim refrenima te energija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Upravo te riječi opisuju i njihov najnoviji singl.

Pjesma je snimana u Studiju Sismis pod producentskom palicom Zorana Švigira. Na nastanku iste bend je ostvario nekoliko suradnji. Naime back vokale je otpjevala Janja Švigir, dok je za vizual zaslužna Eva Badanjak, članica grupe Žen.

Iskreno, meni je ova pjesma najbolja dosad. Čisto iz razloga što smo kao cijeli bend utjecali na njezino stvaranje. Pjesma također utjelovljuje sve čemu smo težili i čemu nastavljamo težiti – razrađeni čvrsti groove, moderan zvuk i snažne catchy refrene. Od četiri dosad snimljene, za ovu nam je trebalo najviše vremena jer smo jako ciljali na preciznost, u aranžmanskom i u tehničkom smislu. Tome svjedoči i činjenica da je miksanje a cappella dijela samog za sebe tražilo jednako vremena kao i ono za ostatak pjesme.“, izjavio je Ivan Džajić, basist benda.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE