Peti koncert pete MIMO sezone održat će se 4. ožujka u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvome programu Hrvatskoga radija i live videostreaming.

Ovoga puta MIMO ugošćuje dva benda: virovitički ZMaJ i našički Portman.

ZMaJ je eksperimentalni rock sastav iz Virovitice. Bend nastaje kao odgovor na statičnu glazbenu scenu u Hrvatskoj, koja kroz borbu, danas konačno prolazi kroz promjenu i napredak. Pjesmama s debitantskog albuma ‘Svaki kraj novi je početak’ obećavaju da će nas povesti na nezaboravno glazbeno putovanje različitim atmosferama, žanrovima i karakterima glazbe.

Portman nastaje 2004. godine i od tada djeluju kao instrumentalan bend. Nakon puno eksperimentiranja i nekoliko promjena u postavi bend je našao svoj prepoznatljiv stil u instrumentalnom rocku kombinirajući razne žanrove. Osim bazičnog post rocka mogu se primjetiti mnogi elementi različitih utjecaja sklopljeni u vrlo prozračnim zvukopisima, od math rocka, pa do atmosferičnih sadržaja protkanih ambijentalnim pasažama.

Službeni event pogledajte OVDJE. Izvještaj s prošlog MIMO-a nalazi se OVDJE.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani molimo vas da dođete i osigurate si mjesto na vrijeme. Pola sata prije početka koncerta je dovoljno. Koncert počinje točno u 20:05.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE