Nakon što su prije tri dana na službenoj stranici Glazbenog kluba Jabuka objavili vijest o koncertu Josipe Lisac isti je danas i rasprodan.

Kao što je poznato, GK Jabuka je kultni zagrebački klub koji ima tradiciju od 50 godina. Riječ je o klubu koji je izrodio većinu kultnih hrvatskih bendova, jedno od najpopularnijih rock mjesta koje je odgojilo mnoge generacije. U Jabuci su svirali skoro svi poznati hrvatski rock bendovi, od Azre, Majki, Hladnog piva do Leta 3 i mnogih drugih.

Koncert Josipe Lisac prvi je od nastupa kojima Jabuka započinje proslavu 50 godina rada, prvih 50 naravno! Jer činjenica da je koncert rasprodan u samo 3 dana dokazuje da će Jabuka još dugo biti sa nama. Svima koji su na vrijeme nabaviti svoje ulaznice želimo lijep provod, a GK Jabuka sve najbolje povodom te velike, okrugle brojke te da opstane najmanje još toliko.

Tijekom 2018.godine planiraju ugostiti najznačajnije, trenutno aktivne bendove, kao i osobe koje su dale svoj doprinos radu kluba. Time započinje predstavljanje urbane glazbene scene koja je kroz 50 godina obilježila Jabuku.

Zadnjih dana je priča o Jabuci ponovno aktualna u medijima jer je četiri dana prije njezinog 50og rođendana započeto nezakonito rušenje kluba iako se oko njega na sudu vode dva spora. Grad Zagreb je nezakonito srušio binu na terasi kluba, a GK Jabuka upućuje javnu molbu Ministarstvu kulture da ih zaštiti kao kulturnu baštinu. Ovom viješću GK Jabuka dokazuje da se ne predaje i da nastavljaju i dalje s radom, a ako je suditi po ovom koncertu koji se rasprodao u samo 3 dana, onda možemo reći da će Jabuka svakako opstati!

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE