Sedmo izdanje Dimensions festivala održat će se ove godine od 29. kolovoza do 2. rujna na već dobro poznatim lokacijama – pulska Arena za koncert otvorenja festivala, kao i magična tvrđava Punta Christa u Štinjanu pored Pule. Organizatori su danas objavili val prvih imena za ovogodišnje izdanje:

 

Za koncert otvorenja tako su najavljeni veliki pioniri elektronike, njemački Kraftwerk sa svojim 3-D doživljajem. Upravo zbog tog koncerta vjerojatno Zagreb nije dio njihove turneje sada u veljači povodom koje dolaze u Ljubljanu, Sarajevo i Beograd.

Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini. Od 1970. godine kada je osnovan, Kraftwerk čvrsto drži kultni status zahvaljujući stalnim inovacijama i eksperimentiranju s robotikom i tehničkim novinama. Njihova futuristička vizija glazbe stvorila je soundtrack za 21. stoljeće, a utjecali su na sve pravce plesne glazbe od hip-hopa do techna. Nakon MoMA-e NYTate Moderna u Londonu i Sydney Opere sada će i Arena biti savršena pozornica Kraftwerk 3-D spektakla.

Uz Kraftwerk, ovog kolovoza, na pozornicu Arene se penje detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu. Ulaznice za Dimensions Arenu već su u prodaji i mogu se naći na ovom linku.

 

Od svog osnutka 2012. godine Dimensions je stekao svjetsku popularnost zahvaljujući svom eklektičnom izboru izvođača koji predstavljaju niz glazbenih pravaca od jazza do techna, a dug popis imena koja stižu na tvrđavu Punta Christo od 30. kolovoza do 2. rujna su Jon Hopkins (live)Bonobo (cjelovečernji set)Lena WillikensAmp Fiddler, Helena HauffDetroit In EffectNina KravizBatuPeggy GouJames Holden & The Animal SpiritsAzymuth & Marcos Valle te Alfa Mist.

Jackin’ plesnu produkciju predstavljaju legende Detroit In Effect i Silicon Scally, electro donose kultni glazbenici koji se rijetko pojavljuju – The ExalticsDJ Stingray posebna CPU x Electrix večer s Billy NastyjemDMX Krewom i CPSmithom. Dimensions festival voli razmaziti ljubitelje techna i housea, a to će i ove godine pokušati dovodeći glazbenike poput Peggy GouHelene HauffNine KravizHuneeaSaoirseaPalms Traxa, Skee MaskaCraig RichardsaJon KDimensions SoundsystemCosmic Slop, Love Muscle teamK-HAND, Oyvind MorkenRed Greg i Alexander Nut. Dašak stare škole čut ćemo u nastupu Underground Resistancea koji predstavljaju projekt Depth Charge, tu je i legendarni Marcellus Pittman, kao i Darkhouse Familyprojekt koji spaja soul, house i jazz. Zvuk regije predstavit će Ilija RudmanPetar DundovEddy RamichSkeptikMimiDJ Labud te Jan Kinčl & Regis Kattie koji upravo ovih dana izdaju svoj debitantski album za PDV.

Živi nastupi također će spajati nespojivo, a vrhunac će biti koncert kultnog benda 80-tih Maximum Joy i njihova zanimljiva fuzija punka, reggaea i disca. Uz njih u live verziji slušamo Amp FiddleraKerem Akdaga te hvaljenog repera Open Eagle Mikea. Savršena glazbena podloga za festivalsku plažu bit će brazilske legende Azymuth s Marcus Valleom, zatim iransko-kubanski kvartet Ariwo, te The Comet Is Coming sa svojim jazz, soul, hip-hop i rock miksom. Jazz leži u samoj srži Dimensionsa od samih početaka, a ove godine festival okuplja neke od njegovih najuzbudljivijih predstavnika: Sons of KemetJoe Armon-JonesMaxwell OwinEzra Collective i Yazmin Lacey. Na nešto nižim frekvencijama i s više bassa stižu stalni gosti festivala Mala i The Bug, cijela Hessle Audio obitelj; Ben UFOPearson Sound i Pangaea, zatim Batu te dBridgeSkeptical i Fixate. Detaljan line-up, zabave na brodovima, radionice te cjelokupan program četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Punta Christo bit će objavljen uskoro.

U prodaju su puštene i prve ulaznice za koncert Kraftwerka u pulskoj Areni po cijeni od 240 kuna, a mogu se naći na ovom linku, te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Regionalna festivalska ulaznica koja vrijedi za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući koncert otvorenja) i dalje je po najpovoljnijoj cijeni od 400 kuna. Festivalske ulaznice mogu se pronaći ovdje, te putem Entrio sistema te na Entrio prodajnim mjestima.

Sve ostale informacije pronađite na službenim stranicama festivala klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE