U petak, 16. ožujka, Punčke dolaze u Močvaru promovirati novi EP „Valovi“ kojeg su najavile krajem siječnja spotom za istoimeni singl.

Nakon nešto više od godinu dana, povodom promocije Valova, Punčke ponovno nastupaju u Zagrebu. Ovaj put u klubu Močvara gdje su 2013. godine promovirale svoj debitantski album “Sunčano s povremenom naoblakom“. Upravo zahvaljujući prvijencu Punčke dolaze u središte pozornosti publike, medija i glazbenih kritičara. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje te nisu ograničeni samo jednim glazbenim pravcem.

«Nakon kratkog zatišja, koje je za nas predstavljalo nepredvidivo, nemirno i intenzivno razdoblje, imamo novu pjesmu i novu priču za ispričati. Sve što se dogodilo u prethodnih nekoliko mjeseci došlo je nenajavljeno i naglo. Uhvatilo nas je nespremne, a mi smo reagirali instinktivno i spontano” – iskreno su o novoj fazi benda izjavile Punčke.

Najnoviji singl „Valovi“, kojim su najavili svoj zagrebački nastup te istoimeni EP koji izlazi 8.veljače, popraćen je spotom koji je prvi dio video trilogije. Za realizaciju je zaslužan nagrađivani kolektiv B.A.K.A. Productions čiji je član i Goran, novi bubnjar. Naime krajem 2017. godine Ruby seli u San Francisco i na njeno mjesto dolazi njihov dugogodišnji prijatelj Goran, iz benda ###, s kojim su već ranije uspješno surađivale.

Na nastupu će im podršku pružiti Baden-Baden – njihovi dugogodišnji frendovi, pomagači u nevolji i probijači ledenih srdaca publike. Ovaj vokalno-instrumentalni kolektiv, koji balansira između garažnog ludila, electropopa i destruktivnog industriala, čini 5 legionara elektro-punka. Izlaskom debitantskog albuma “La Drogue” bend kreće u turiranje regije i promoviranje novog materijala. Glazbeno, bend nastavlja u svom revijalnom tonu mračnog, garažnog i čak pomalo psihodeličnog electropop-a koji odmah osvaja svojim zaraznim ritam dionicama, psihodeličnim synthevima i dramatičnim vokalom.

Upad je 40kn na dan koncerta.

Službeni događaj pogledajte ovdje.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE