Puno toga elektronička scena duguje inudstrijsko-ruralnom gradu Detroitu. Na ulicama istoga golim rukama stvarala se techno glazba. A iz duše njegove, potječe pionir, legenda i veteran techno glazbe, Jeff Mills, koji uskoro stiže u Zagreb.

Nije laka stvar u kratki tekst opisati značaj koji je od trenutka svoje pojave do dana današnjeg kreirao Jeff Mills. Ovaj 53-godišnji Detroičanin počastit će prepuni klub Boogaloo trosatnom vizijom, umijećem i inovacijom za DJ pultom. Datum o kojemu će se ostatak godine prepričavati svakakve priče biti će 24. veljače.

Glavom i bradom, Jeff Mills predstavlja ikonu, znanstvenika, istraživača, lutalicu, eksperimentalistu te naravno i glazbenika. U svojoj 30 godina dugoj karijeri svijetu elektroničke scene podario je bezvremenski klasik ‘The Bells’, koji dan danas odzvanja klubovima i festivalima diljem svijeta. No priča tu tek počinje, bile su to kasne 90-e kada je ‘The Bells’ izašla iz studija Millsa na svjetske ulice. Puno prije techno klasika od temelja gradi, zajedno sa Mad “Mike” Banksom kolektiv Underground Resistance, a koji je napustio 1991. godine.

U to vrijeme Mills je imao pune ruke posla, s jedne strane otvarao je vrata vlastite etikete Axis Records, a s druge predstavljao svijetu svoji pseudonim The Wizard.

Osim The Wizarda, Jeff Mills ima je jedan drugi pseudonim, koji je ulazio u malo dublje dionice, jer su odstupale  od uobičajenih techno fokusiranih produkcija. To je svakako Millsart, a najpoznatije izdanje mu je Human EP te traka ‘Gamma Player’.

Glazba otvara puteve bezbroj prilika i mogućnosti te može svoje prste imati u svakojakim aktivnostima. Mills je to prepoznao i našao se tako u raznim projektima, od filma, umjetnosti, orkestralnih izvedbi, konceptualnih

Iako dolazi sa američkog teritorija, Europljani dobro znaju tko i što je Jeff Mills, a to su prepoznali Francuzi. Polovicom prošle godine, Millsu je dodijeljen francuski orden umjetnosti i književnosti. To je najviša čast u Francuskoj, a stigla je 10 godina nakon što je 2007. proglašen vitezom reda umjetnosti i književnosti.

Mogli bi se tu do sutra raspisati o djelima techno pionira, ali prepustit ćemo da ostatak priče, čujete, vidite i osjetite za vrijeme njegova nastupa. Još jedan veliki izlet tima Future Scope. Iako rana faza godine, isti su već podarili fanovima ovakav spektakl. Biti će ovo godina za pamćenje jer nije baš da ti Jeff Mills svira u godištu prečesto. Iako je u međuvremenu bio gost festivala na našem tlu, klupsku atmosferu techno fanovi nisu od Millsa dugo doživjeli.

Osim tri sata detroitske svirke, na velikom flooru rezervirani su F.O.R.M. live! te Shipe, dok na malome udaraju Mary i Matya.

Kada Jeff Mills dolazi u grad onda se za kartama ljudi brzo razgrabe, no još uvijek ih ima. Trenutna cijena je 140kn, a ako koja ostane, na ulazu plaćate 170kn.

FB Event

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE