Split će ovog travnja dobiti svoj prvi showcase glazbeni festival, koji je ujedno i prvi takve vrste u Hrvatskoj. Agencija Street Pulse će u suradnji s nekoliko udruga od 5. do 7. travnja organizirati FIDO Music Weekend kada će ugostiti nekoliko bendova iz regije, a za headlinera su se na prvom izdanju događaja odlučili za talijanski Soviet Soviet.

 

Soviet Soviet je poznati post-punk bend iz Pesara koji su nedavno izdali svoj novi album Endless za diskografsku kuću Felte. Alessandro Costantini (vokal, gitara), Andrea Giometti (lead vokal/bas gitara) i Alessandro Ferri (bubanj) kao trojka postoje od 2008. godine. Prvi EP Jesus izdaju već godinu kasnije i od tada su na svjetskoj turneji. 2013. izdaju album pod imenom Fate.
Iako je post-punk jednostavniji opis Soviet Soviet zvuka, žanrovski bend grabi mnogo šire kombinirajući coldwave elemente s art punk-om.

FIDO Music Weekend održat će se na tri lokacije u tri dana, a u narednim tjednima predstavit ćemo i ostala imena koja će nastupiti na festivalu, kao i zanimljiv popratni sadržaj koji će posjetitelji moći iskoristiti prema svojim interesima.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE