Prva ovogodišnja aktivnost kolektiva Graffiti na Gradele održat će se 3. veljače u Studentskom centru Zagreb.

Ekipa GnG-a vrijedno funkcionira kroz cijelu godinu, a za prvu aktivnost u 2018. godini odabrali su predvorje kina u SC-u Zagreb. Fokus će biti na održavanju jednodnevne izložbe mladih autorica i autora koji djeluju i kroz platformu GnG-a.

“Jedan od ciljeva ove izložbe je pokazati u koliko se heterogenu i široku platformu razvio festival Graffiti Na Gradele, odnosno kako se graffiti i street art scena konstruktivno i kvalitetno može graditi kroz niz različitih medija i perspektiva. 
Na jednom mjestu okupit ćemo cijeli niz domaćih umjetnika, od veterana street art i graffiti scene, do onih mlađih aktera, koji svojim vizijama u radu donose novu perspektivu iz koje gledamo na tu istu scenu i njen smjer razvoja. Isto tako, ova izložba pokazat će nam i u kojem smjeru su se izlagači razvili u proteklih godinu dana, od naše posljednje izložbe u SC-u.” – stoji u opisu događaja. 

U izložbi sudjeluju: LunarCHEZ 186  , Sarme, Casino, Royal, Glitchboy2000Silkfatblues , Reloader, Ana Kovačić-Retro i Beogradski grafiti.

Predstavljanje fotomonografije

Istovremeno, organizirat će se i predstavljanje dviju fotomonografija graffiti i street art scena Zagreba i Beograda, gdje će se prilikom predstavljanja održati i razgovor s autorima i nekim od umjetnika čiji se radovi nalaze u njima. Zagrebačka fotomonografija zove se Street/Art/Zagreb, a beogradska Street Art Beograd.

I naravno, neizostavna stvar, party do ranog jutra. DJ line-up čine Oliver, Kuna, Zembo i Resk.

Službeni event pogledajte OVDJE

Podsjećamo, ovogodišnji festival Graffiti na Gradele održat će se po sedmi put zaredom, tradicionalno na Bolu na Braču, od 26. do 28. srpnja. Informacije o lineupu i ostalim oblicima zabave na festivalu bit će obljavljivanje s vremenom. EVENT

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE