U četvrtak, 14. prosinca u Kneževoj palači i njezinoj Koncertnoj dvorani braće Bersa nastupio je kvintet Oogroovay iz Zagreba.

Funky jazz kvintet čine Branko Sterpin na trubi, Miron Hauser na trombonu, Luka Veselinović na bas gitari, Adriano Bernobić na bubnju i Luka Žužić na klavijaturama, sve redom Istrani što su i sami naglasili na početku. Dečki su tako nastupili u sklopu novog ciklusa događanja u Kneževoj palači inspiriranih glazbom u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. S obzirom da se program naziva Klub u Kneževoj, organizatori su nastojali dovesti klupsku atmosferu i pretvoriti dvoranu u jazz klub što se na neki način postiglo niskim stolovima i stolicama, prigušenom rasvjetom i poslugom pića.

Kvintet je na pozornicu pristigao nešto iza 20h, baš u trenutku kada se prostor fino popunio publikom različitih generacija. Koncert su otvorili Mamacitom američkog jazz glazbenika Joe Hendersona i nastavili izmjenom autorskih skladbi (Green Spleen, Green Banana) i obrada (Yes I Can, No You Can’t Lee Morgana, Watermelon Man Herbiea Hancocka…) da bi sve zaokružili bisom Papa Got Brand New Bag Jamesa Browna.

Dečki su bili vidno raspoloženi i uigrani s kratkim Mironovim ‘opaskama’ za svaku skladbu. Svi koji su nazočili mogli su u nešto više od sat vremena uživati u besprijekornom zvuku i vrhunskom muziciranju mladih glazbenika koji se mogu pohvaliti zavidnom jazz karijerom u Hrvatskoj i inozemstvu koja je protkana suradnjama s vrhunskim glazbenicima i jazz sastavima. 

S obzirom na cijenu karte koja je uvijek ‘trn u oku’ zadarskoj publici, okupio se pristojan broj ljudi što pokazuje da je ovakav projekt zadarskoj kulturnoj sceni doista potreban i da kao takav ne bi trebao stati na jednoj sezoni.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE