Zabranjeno pušenje ima novi spot za pjesmu ‘Nova godina’, kojom se najavljuje novi album grupe čiji je izlazak planiran u svibnju naredne godine.

Spot je sniman u Sarajevu i Zagrebu, a frontmen benda Sejo Sexon kaže da je ova pjesma koja govori o tuzi, usamljenosti i praznini urbanog života, zapravo autobiografska.

“Jednom sam nepromišljeno ostao bez cure pred Novu godinu. Uvijek mladima savjetujem da ne raskidaju veze pred zimu i da curu, kakva god da je, probaju sačuvati barem dok ne dođe ljeto. Međutim, ja to nisam uspio i sam sam šetao gradom, neraspoložen među svim tim euforičnim ljudima”, otkrio je Sejo.

Novi spot donosi nam prazničnu atmosferu, svjetlucave ukrase, vatromet i obilje emocija.

“Pjesma nam govori da čovjek ne treba, čak ni u trenucima kada misli da su mu sve lađe potonule i da Novu godinu neće dočekati s osmijehom na licu, izgubiti optimizam. Uvijek postoji dobra vila koja ga gleda s nekog krova i koja će mu se spustiti na rame.”, kaže Sejo Sexon.

U spotu se uz članove benda pojavljuju zagrebačka glumica Bojana Gregorić – Vejzović i njena sarajevska kolegica Nadine Mičić. Spot je snimljen u produkciji “Spektroom” studija, koju potpisuje Nikola Blagojević. Spot je režirao Saša Peševski, a scenarij je osmislio lider benda Sejo Sexon.

Video je sniman na nekoliko lokacija u Sarajevu pa su prolaznici ekipu mogli vidjeti na Vratniku, Žutoj tabiji, Baščaršiji, kao i u Galeriji “Boris Smoje”. Autori pjesme “Nova godina” su Sejo Sexon, Toni Lović i Dario Kovač.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE