Hladno pivo i Josipa Lisac ušli su u studio te zajedno snimili ‘Soundtrack za život’ koji će se naći na albumu Greatest hits.

U lipnju 2003. Hladno pivo šokiralo je žestokim album ‘Šamar‘. Album je pokupio odlične kritike, a jedna od najupadljivijih pjesama s albuma zasigurno je ‘Soundtrack za život‘. 14 godina poslije, u sklopu 30 godina karijere i objavljivanja ‘Greatest hits‘, u glazbenom studiju Denisa Mujadžića Denykena ‘Soundtrack za život‘  je ponovno snimljen, no ovaj puta Mile Kekin za mikrofonom nije bio sam. Ako je prije 14 godina ova pjesma šokirala žestokim riffovima zbog kojih je Hladno pivo nazivano hrvatskim Rammsteinom, ovog ponedjeljka šokirala je suradnjom s Josipom Lisac.

Josipa Lisac nas je prije desetak godina pozvala na svoj samostalni koncert u Tvornici. To nam se tada učinilo kao dosta neobičan poziv, ali smo se, naravno, odazvali i zajednički izveli našu pjesmu ‘Soundtrack za život’. Nakon toga čekali smo pravu priliku za uzvratni posjet. A to je dramatična pjesma koja paše Josipinu dramatičnom vokalu. Moram priznati da je snimanje bilo jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri – navodi frontmen Hladnog piva Mile Kekin.

Novom verzijom starog hita oduševljen je i producent Denis Mujadžić.

Budući da su dečki iz Hladnog piva na svojem albumu ‘Greatest hits’ htjeli izaći s nekim novim momentom, njihov bubnjar Suba sjetio se tog zajedničkog nastupa i odlučili su pozvati Josipu da se to snimi i u studijskim uvjetima. Prihvatila je to sa zadovoljstvom i na licu mjesta smo podijelili uloge. Iako je Josipa u početku htjela biti prateći vokal, bila bi glupost takvu divu svesti na takav minoran dio pa je u Miletovoj pjesmi Josipa glavni vokal, ali čuje se i njegov prepoznatljiv glas.

Osim ove genijalne suradnje, slijedećeg petka će na godišnjoj dodjeli nagrada Hrvatske glazbene unije Josipa Lisac primiti priznanje za 50 godina karijere, a za 30 godina karijere nagradu će primiti Hladno pivo.

Poslušajte kako zvuči nova verzija legendarnog hita.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE