U sklopu “European Pilgrimage” turneje, poljski black metalci Batushka po prvi puta stižu u Zagreb, točnije u zagrebački Boogaloo Club. Ova black metal atrakcija održat će se 3. prosinca, a potpora Batushki bit će zagrebački Frozen Forest i slovenski Ater Era.

Batushka je relativno mladi poljski bend koji je na sceni od 2015. Batushka u prijevodu znači “otac”, a ime predstavlja ortodoksnog svećenika. Bend u svom scenskom nastupu kombinira crkvene napjeve te kostimografiju i scenografiju koja podsjeća na crkvu. Unatoč očitoj tematici njihovih nastupa (a i tekstova pjesama), Batushka nije kršćanski bend.

Zahvaljujući kostimografiji, identiteti članova grupe su nepoznati – na pozornici svi imaju lica prekrivena maskama i kapuljačama. Iako se bend originalno sastoji od trojice članova, na pozornici nastupaju kao osmorka. Batushka će prvi puta pred zagrebačkom publikom predstaviti album prvijenac ‘Litourgiya’, objavljen 2015. godine.

Predgrupe će biti zagrebački black metalci Frozen Forest i slovenski Ater Era koji kombiniraju black i doom metal sa psihodelijom i ambijentalnom glazbom.

Cijena ulaznica iznosi 130 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 150 kn. Ulaznice u pretprodaji možete u Zagrebu nabaviti u Boogaloo Clubu, Dirty Old Shopu, Rockmarku, Octopus Piercing Studiju te Metal Beer Baru Valhalla. Također, ulaznice možete nabaviti u Rijeci u Dallas Music Shopu te u Osijeku u Rock Shopu Stress. Naravno, ulaznice su dostupne online preko Eventim i On Parole sistema.

Određena je i satnica za ovaj koncert i pošto se radi o nedelji će sve početi malo ranije, pa su tako vrata najavljena za 19:30 sati, Ater Era će svoj nastup započeti u 20:00 sati, Frozen Forest u 20:45, a Batushka će početi u 21:45.

Link na facebook događaj.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE