Promocija dugoočekivanog trećeg albuma jedne od najboljih reperica ovih prostora, Diyale, održat će se u zagrebačkom klubu Podmornica 7. prosinca 2017., a album izlazi samo dan ranije za domaću etiketu JabbaTon Records.

Diyala je MC/vokalistica iz Varaždina koja je djetinjstvo provela u New Yorku, točnije Brooklynu, gdje je otkrila ljubav prema hip hopu. Osim hip hop umjetnika, na nju su utjecaj imali i alternativni i rock glazbenici poput Toola i Marilyna Mansona, a njezin glazbeni stil često se opisuje kao eksperimentalni hip hop.

2006. godine objavila je svoj prvi singl Raw za koji je snimljen i odličan spot koji se premijerno prikazao na MTV-jevoj Adria Top 20 ljestvici, a u popularnoj emisiji Briljanteen držao je prvo mjesto čak 20 tjedana što je znatno pridonijelo Diyalinoj popularnosti, posebice u Sloveniji. Nakon deset godina glazbene karijere, 2008. godine, izdala je prvi album naziva Rapstract, a 2009. osvojila je Zlatnu Kooglu za najboljeg ženskog izvođača. Drugi album uslijedio je 2011. godine, a objavljen je samostalno na SoundCloudu i nosi naziv D.I.Y. Ove godine, odnosno 6. prosinca, izlazi i njezin treći album zanimljivog naziva World Raw 3, čija promocija je najavljena za dan kasnije u zagrebačkoj Podmornici.

Za zagrijavanje je zadužena Babilonska, organizatorica poznatog Zavoda za eksperimentalni zvuk zvanog ZEZ te DJ-ica Radio Studenta, a posebno za ovu prigodu iz Crne Gore dolazi i Masturbeator, producent svih pjesama sa albuma WR3. Ako sve to preživite, za kraj tu je i DJ Yesh koji i nastupa s Diyalom kao njezin prateći DJ.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 30 kuna, a za detalje o prodajnim mjestima i ostalim informacijama pratite službeni Facebook event klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE