Zagrebački audio-vizualni post rock bend Žen danas je objavio svoj novi album.

Sunčani ljudi“, treći po redu studijski album, predstavlja esenciju svih dosadašnjih izdanja ove grupe. Manifest njihove strasti prema ispreplitanju žanrova. Od hipnotičkih ponavljanja post rocka do gitarskih raslojavanja u venu shoegaza, sve karakteristično za istinsku otvorenost k eksperimentiranju koje je prožeto originalnim vokalima tipičnim za alt rock 90-ih. No ipak djevojke su sačuvale svoju psihodeličnu i sanjivu prirodu glazbenog izričaja koji podsjeća na bendove poput Warpainta, Vinyl Williamsa ili Pinkshinyultrablasta.

Sama naslovnica albuma je oličenje same sebe, odnosno pjesmama koje su prožete slatkom melankolijom koja budi slike prirodnih motiva, vrhova, morskih valova i struja, slike otoka Brača koji na neki način predstavlja obećanu zemlju spomenutu u pjesmi A gdje su staze?.

„Sunčani ljudi“ su zapravo zvučni prikaz slikovitog putovanja Jadranskom obalom. Putovanja prirodom koja u nama budi strahopoštovanje i podsjeća na beznačajnost čovječanstva u odnosu na svemir.

Album je izdan od strane Moonlee Recordsa, Vox Projecta i Unrecordsa. Na njemu se nalazi 8 pjesama, a možete ga poslušati ili preuzeti na stranicama BandCampa.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE