Da je energija dečki iz Dubioze zarazna, već i vrapci na grani znaju, ali da tako savršeno omađijaju punu Arenu zaslužuje duboki naklon.

Priča ide ovako: Zagrebačka publika je na koncert Dubioze kolektiv strpljivo čekala pune tri godine, a koncert je prvotno bio rezerviran za Dom sportova kojeg su dečki u prošlosti redovno rasprodavali. Karte su i ovoga puta planule rekordnom brzinom, a termin je prebačen u najveću hrvatsku sportsku dvoranu – Arenu Zagreb. Postavilo se pitanje kako će se bend snaći u tolikom prostoru; odgovor: Kao da su tamo svaki dan.

Kao predgrupa na pozornicu se u 20:15 popeo Mašinko i odradio i više nego solidan set. Dvorana je tada bila polupopunjena, dečki su imali priliku osjetiti veliku scenu, publika je pozitivno reagirala i fino se zagrijala za show koji slijedi.

Foto: Karlo Krešimir Kaštelan

Točno, kao što je i najavljeno, u 21:00 svjetla su se prigušila te je nakon standardne audio najave tulum „bratstva i jedinstva“’ mogao početi. Dubioza je od početka žestoko krenula hitovima Volio BiH i U.S.A. što je bilo dovoljno da publika koju je činila „mala raja“, ali i oni nešto stariji i iskusniji (od 5 do 55 godina), padne u ekstazu. Formula je bila jednostavna, red hitova, red stvari s novog albuma koji je objavljen u tjednu prije koncerta. Publika je trebala, ponesena ritmovima njihovih najpoznatijih pjesama, progutati i naučiti pokoju riječ stvari s Pjesmica za djecu i odrasle, no ovaj put su bili korak ispred benda. Vjerni fanovi su i neke buduće hitove zborno pjevali, a Almiru i Adisu se na izvođenju jednog takvog pridružio mladić iz prvog reda.

Nizali su se Pakšu, Himna generacije, Kažu, Walter, Kokuz i Blam, no teško se oteti dojmu da energija na tako spektakularnoj razini sa samog početka koncerta više nije dosegnuta. I dalje su kao i tijekom cijele večeri pjevale čak i gornje tribine nasuprot pozornice, a za izvođenje Brijuna veliki dio od 16 500 posjetitelja, koliko ih se skupilo sinoć, upalio je svoje bljeskalice i upaljače pa smo na par minuta pomalo ironično dobili pravu šlagersku atmosferu. Posljednje pjesme skoro dvoiposatnog repertoara bile su Balkan Funk i No Escape (from Balkan). Ekipa je cijelo vrijeme fantastično animirala i komunicirala s publikom koja im je slala nazad ogromne količine pozitivnih vibracija.

Foto: Karlo Krešimir Kaštelan

U Areni je još jednom dokazano kako je ljubav Dubioze i Zagrepčana uzajamna i glasna, a recept za trijumf jednostavan. Stoga se nadamo da dečki neće čekati naredne tri godine da nas ponovno posjete.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE