Grupa Ti objavila je prije tjedan dana novi singl i video spot za pjesmu ”Srce udara”. Ovaj dvojac možete poslušati sljedeći četvrtak (23.11.) u Vintage Industrial Baru, uz grupe Cojones i persons from porlock.

Prije nego što se počnete pripremati za koncert, otkrivamo vam neke informacije o radu grupe, njihovim pjesmama te njihovim planovima u budućnosti.

 

Nakon dvije godine izbivanja od objavljivanja albuma ”Život u dvoje”, evo vas! Imate novi singl ”Srce udara” za kojeg ste i snimili spot. Što se događalo u toj kratkoj pauzi?

Tokom prve tri godine postojanja objavili smo tri izdanja, pa smo rešili da usporimo malo i složimo utiske nakon svakodnevnih proba, snimanja i turneja. Krenuli smo da eksperimentišemo sa novim instrumentima, punili ostavu rifovima na kojima smo ovog leta počeli da radimo, tako je nastala i pesma Srce udara.

Vaš glazbeni početak bio je u bendovima Petrol, White Noise in a White Room i Čistilište, što je spojilo vas dvojicu? Što je bilo presudno da se oformi grupa Ti?

Fizički je presudna bila zgrada Bigz-a, metafizički strast prema muzici i stvaranju.

Hipnotične melodije, zarazni tekstovi, gdje pronalazite najveće inspiracije? Kako nastaju vaši tekstovi?

Muzika i tekst nastaju iz improvizacija, iz slučajnog rifa i rime koje iskoče tu i tamo. Sve što sviramo na probama uvek snimamo, pa se posle vraćamo i kopamo u potrazi za zlatom.

Pjesme Da ti želim dobra jutra i Koliko dana su prije gotovo pet godina napravile popriličan hype na sceni. Spot za pjesmu Koliko dana snimili ste u Ilijnoj kuhinji, oduvijek me zapravo zanimalo, kako se ovaj spot snimio? Održavate li i probe tako ležerno?

Spot je osmislio Rastko Petrović, za mene najbolji režiser na ovim prostorima. Ja sam Rastku ustupio stan na pet dana, radi snimanja njegovog diplomskog filma “Dosta dobra lamperija”. Dok je razrađivao scene za film, mi smo kao i obično imali probe. Rastku se svidela pesma “Da ti želim dobra jutra”, pa je ušla u film, a mi smo dobili spot. Video za “Koliko dana” je Rastkovo viđenje grupe Ti. Nekada je potreban posmatrač sa strane da ti ukaže ko si, ali ne bilo koji posmatrač. Srećan sam što smo nakon pet godina ponovo sarađivali, Rastko je osmislio video za pesmu “Srce udara”.

Koji se bendovi najčešće mogu naći na vašoj privatnoj playlisti?

Bon Iver, Beach Fossils, Blood Orange, Future Islands, Tame Impala.

Postoji li netko s kime bi voljeli napraviti suradnju?

Ja bih voleo da radim sa narodnim pevačima stare garde.

Vaši spotovi uvijek su specifični, novi singl ”Srce udara” snimili ste uživo na jednim od beogradskih krovova, audio i video produkciju potpisuje kolektiv dRect,. Kako je teklo snimanje?

Ludo i brzo. Nakon svakog snimanja pomislim kako ne postoji luđi posao na svetu, filmadžijama svaka čast, oni žive rokenrol.

Nakon ovog singla, možemo li očekivati u bliskoj budućnosti i neke novije materijale? Sprema li se novi album?

U skorijoj budućnosti planiramo da obradimo pesmu Tomorrow never knows.

Dolazite 23.11. u Vintageu i nastupate s zagrebačkim bendom Cojones i slovenskim bendom Persons from Porlock, što možemo očekivati od vas?

Srce na bini, dušu u publici.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE