Započeta je peta sezona MIMO-a, a trajat će od listopada 2017. do lipnja 2018. Koncerti će se održavati jednom mjesečno (nedjeljom) u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti, te će se na svakom od osam koncerata u sezoni predstaviti dva izvođača, koji su odabrani prema trima osnovnim kriterijima: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti.

Drugi koncert pete MIMO sezone održat će se 12. studenog u multimedijskoj dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti, uz izravan prijenos na Prvom programu Hrvatskoga radija i live videostreaming. Izvođači koji će biti predstavljeni su Svemirko i Šumski.

Svemirko je najnovija inkarnacija glazbenika i producenta Marka Vukovića, koji se u prošlosti nazivao raznim pseudonimima. Potpuni zaokret i nešto posve novo u karijeri – riječi su kojima Vuković opisuje posljednji projekt, a zajedno sa svojim vračevima predstavit će nam debitantski hvaljeni album ‘Vanilija’ te najnoviji EP Tunguzija.

Bend Šumski počinje s djelovanjem 1991. godine, a do sada su objavili četiri albuma od kojih je najzapaženiji ostao zadnji: Ronioci, izašao 2003. godine. Nakon poprilične hibernacije, na scenu se vraćaju nedavno sa svježim idejama i novim pjesmama, što će i zabilježiti jedan od prvih povratničkih nastupa upravo na MIMO pozornici. Trenutačno se nalaze u studiju gdje snimaju svoj peti album.

Zbog ograničenog broja sjedala u dvorani dođite ranije i osigurate si mjesto na vrijeme. Koncert počinje točno u 20:00. Nakon koncerta druženje se nastavlja u Spunku.

FB EVENT 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE