We Salute You održava se ove subote, 28. listopada, s početkom u 22 sata. „Memorial je zapravo za sve ljude koji su ostavili neki pozitivan utjecaj na nas i otvorili nam put koji nas je doveo do toga da se jednom godišnje okupimo, prisjetimo, proslavimo i naravno, da sviramo pank njima u čast!“ – CeZaM Čakovec.

Krajem mjeseca listopada u gradu Čakovcu anualno se obilježava memorijal za Danka Topleka i Branka Črnca Tustu pod nazivom We Salute You. Prvi memorijal održan je 2013. godine, a od onda se održava svake godine i tako je 2017. već peti put održavanja. Organizira ga udruga CeZaM Čakovec te 3FF Festival Čakovec.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 30 kuna a na dan održavanja 40 kuna. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti u Caffe Bar Zrinski, Caffe Bar Fox te u klubu Prostor u Čakovcu, gdje se koncert i održava. Kapacitet prostora je 200 ljudi, stoga požurite po svoje ulaznice kako ne biste ostali bez njih. Vidimo se!

Nakon duge borbe s bolesti i tragične smrti legendarnog vokala pulskog punk benda KUD Idijoti, Branka Črnca Tuste, grupa prijatelja u udruzi CeZaM odlučili su ovom idolu kojeg karakteriziraju riječi poput prijateljstvo, antifašizam i punk napraviti memorijal kako bi se svi okupili i slavili njegov rad te se prisjećali utiska koji je ostavio na mnoge. Nakon manje od godinu dana, 2014. godine sve je potresla smrt još jednog dragog prijatelja, Danka Topleka koji je stradao u eksploziji.Tako 2014. memorijal postaje „Za Tustu i Danka.“ Ipak, valja napomenuti kako ovo nije samo memorijal za preminule, već i veliko slavlje punk glazbe i jedan od rijetkih dana u godini kada se okupljeni prisjećaju svih trenutaka provedenih zajedno, slave svoju zajednicu i vesele se, plešu i zabavljaju.

Proteklih godina na memorijalu sviralo je mnogo bendova, od kojih valja spomenuti Six Pack i Atheist Rap. Nakon otkazivanja dolaska legendarnog FNC Diverzant prošle godine svirala su samo dva benda (Panicka i Bez Panike tribute) no to nije utjecalo na dobar provod sveprisutnih. Osim dobrih bendova i dobre glazbe, posebnost ovog koncerta je divna atmosfera i prijateljstvo među okupljenima. Svatko se ovdje osjeća dobrodošlo i sigurno.

Bendovi koji će ove godine svirati na memorijalu su Debeli Precjednik, Pičke Vrište i Muškat Hamburg. Debeli Precjednik je punk rock bend iz Osijeka osnovan 1994. godine, a ovo im je prvi put da sviraju u Prostoru. S njihovim repertoarom ste vjerojatno svi već upoznati. Pičke Vrište su zagrebački melodični punk bend osnovan 2011., no kratki staž nikako ne znači kako ne postoji kvaliteta i uvježbanost. Zadnji, ali ne i najmanje važan Muškat Hamburg dolazi iz Maribora i kažu kako sviraju „punk rock ‘n’ roll“ a osnovani su 1996. godine.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE