U sklopu projekta Začarana Močvara, 8.11. nas očekuje prava glazbena poslastica. Na pozornici kluba, svima poznata Vesna Pisarović predstavit će se u nešto drukčijem glazbenom ruhu.

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ako vam netko kaže da barem jednom u svom životu nije pjevušio neki hit Vesne Pisarović, taj ili laže ili se rodio nakon 1997. Vesna je svoju karijeru započela krajem devedesetih, a početkom 2000-tih njezina glazba orila je raznim festivalima, televizijskim kanalima, radio postajama i walkmanima mnogih djevojčica (a vjerojatno i dječaka) diljem Hrvatske.

Osim brojnih nagrada i sudjelovanja na Euroviziji, o uspješnosti njezine pop karijere govori i činjenica da ni danas trash tulumi i vikend-izlasci ne mogu proći bez hitova poput Dolje na koljena, Da znaš, Jutro donosi kraj, Da sutra umrem i slično, no Vesna je u posljednjih nekoliko godina okrenula kormilo i zaplovila u jazz luku.

Naša velika pjesmarica novi je plod njezinog velikog zaokreta, ali i jedan intiman osvrt na vlastito pop iskustvo. Uz ironičnu referencu na The Great American Songbook, ovaj nam album pruža sasvim originalan osvrt na bivšu jugoslavensku glazbenu scenu od 50-ih do 70-ih godina prošloga stoljeća, no ne uz nostalgičnu čežnju, već uz pokušaj kreativnog odnosa prema prošlosti. Izdan je još prošle jeseni od strane avangardnog berlinskog jazz izdavača Jazzwerkstatt, a ove godine izlazi pod etiketom PDV Recordsa.

U Močvari će Vesna nastupiti uz talijanski jazz trio: Giorgia Pacoriga na klavijaturama, Zena De Rossija na bubnjevima te Romana Todesca na kontrabasu.

Cijene ulaznica još nisu poznate pa za sve informacije i novosti pratite službeni Facebook događaj klikom OVDJE.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE