Mother Engine je sada već poznato ime na stoner rock underground sceni, sa više od 150 odrađenih koncerata diljem Europe i tri odlična albuma prepoznati su kao jedinstven i žestok bend. Dečki su ovoga rujna izbacili novi album naziva Hangar, koji je po svome izlasku pobrao odlične kritike. Novi album bio je razlog da se krene na novu turneju i premijerni dolazak u Zagreb.

Već pri ulasku u Močvaru dalo se naslutiti da ovo neće biti običan koncert, instrumenti su bili spušteni na pod dvorane, a pozornica je bila zatvorena zastorom. Time se očito htjelo dobiti na intimnosti samog nastupa. Nažalost u Močvari se samo skupilo 40-ak ljudi, što me izrazito razočaralo, no očito je početak tjedna bio faktor. Mother Engine je odličan bend i cijena ulaznice je bila i više nego povoljna, no to nije bilo dovoljno da zagrebačka publika dođe u većem broju. Slaba posjećenost nije nikako obeshrabrila bend, dečki su odradili energičan i žestok nastup. Svirka je krenula točno u 22 sata i u sat i pol nastupa predstavili su čitav novi album Hangar. Nakon eksplozivnog otvaranja uslijedila je najduža stvar s novog albuma Prototype, u kojoj su pokazali svu snagu benda.

Čitav nastup nije bio samo klasičan stoner rock, bilo je tu i post rock i metal trenutaka i isto tako psihodelije 70ih kao i teških stoner riffova. Nakon svake pjesme malobrojna publika je nagradila bend aplauzom, a oni su se u više navrata simpatično zahvaljivali. Po mome mišljenju, vrhunac koncerta bila je pjesma Biosprit, kojom su me osvojili. Za sam kraj nastupa ostavili su energičnu Weihe/Leerlauf nakon koje su se zahvalili svima koji su došli i podržali ih iako je ponedjeljak. Nakon svirke dečki su došli do šanka i družili se s fanovima.

Za kraj, mogu reći kako su usprkos slabijoj posjećenosti Mother Engine održali jako dobar koncert u zagrebačkoj Močvari i pokazali kako postoje odlični mladi bendovi. Nama ostaje samo nada da će opet posjetit Močvaru ili neki drugi klub u Hrvatskoj.

FOTO: Mihael Klarić

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE