Nije prošlo ni godinu dana od zadnjeg odličnog nastupa poljskih post rock čarobnjaka Tides From Nebula u Zagrebu, a oni su se vratili s još boljim nastupom.

Tides From Nebula su već duže vrijeme jedan od istaknutijih post rock bendova i to su definitivno dokazali u Močvari. Osnovani su 2008. godine, a u svome katalogu imaju četiri jako dobra albuma i mnogo odrađenih koncerata s velikanima kao što su Cynic, God Is An Astronaut, Monuments i mnogi drugi.

Koncert je krenuo točno u 22:30 uvodnim taktovima pjesme The Lifter sa posljednjeg albuma Safehaven i od prvog takta uspjeli su uvući okupljene u neka daleka prostranstva post rock svemira. Prva stvar koju treba pohvaliti na ovome nastupu je light show, kao što je i u mnogo navrata kroz karijeru benda gitarist Maciej Karbowski naglašavao da im je izuzetno bitan vizualni aspekt nastupa. Za razliku od zadnjeg nastupa u Zagrebu koji je bio više fokusiran na materijal s tada novog albuma Safehaven, u utorak navečer su izveli i neke starije pjesme koje nisu  već duže vrijeme.

Nakon odlične stvari Purr uslijedili su hitovi poput We are the mirror, Caravanas i njihova vjerovatno i najpoznatija pjesma Siberia. Gitarist Adam  Waleszynski je jedini održavao interakciju s okupljenima, ali je ta interakcija bila iskrena i nadišla je one šablone koje inače možemo čuti na koncertima. Nakon odlične stvari Tragedy of Joseph Merrick koju je publika ispratila uz najglasnije ovacije, uslijedilo je iznenađenje, dečki su izveli pjesmu Apricot, za koju nam je gitarist Adam rekao da su je izveli samo četiri puta uživo u svojoj karijeri i to samo na nastupima u rodnoj im Poljskoj. Druga stvar nakon light showa koju treba pohvaliti bio je zvuk. I na pjesmi Apricot se moglo najbolje čuti kako je zvuk bio odličan na svim mjestima u klubu.

Prije nego što su krenuli sa zadnjom pjesmom stotinjak okupljenih je nagradilo bend ogromnim pljeskom na što je gitarist Adam uzvratio zaista divnom i iskrenom zahvalom, te rekao da im je neopisivo drago što smo došli ih podržat iako je utorak te da zbog nas oni se mogu i dalje baviti ovim poslom kojega očito vole. A bis su ostavili  pjesmu Now Run i fantastičnom završnicom oprostili se od zagrebačke publike.

Za kraj, mišljenja sam kako su Tides From Nebula održali svoj najbolji nastup u Zagrebu do sada i sigurno su izgradili prijateljski odnos sa zagrebačkom publikom. Bend po završetku ove turneje odlazi na pisanje novoga materijala i snimanje, a nama ostaje željno isčekivati ponovni susret.

 

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE