Ponedjeljak, 16. listopada 2017. godine otvorila se nova, šesta sezona Good Vibrationsa. Na prvom izdanju sezone trebali su nastupiti američki bend Slaves, uz podršku lokalnih MBurns i Pale Origins.

Nažalost, oduševljenje fanova je splasnulo na dan koncerta, obzirom da su headlineri, Slaves, otkazali svoj dolazak par sati prije koncerta.

Iako točan razlog otkazivanja nije jasan, rečeno je kako je stvar tehničke prirode. Navodno (čitajući komentare koje je na svom Instagram profilu ostavio gitarist benda) su Slaves već po samom dolasku u Europu imali problema s opremom koja je bila oštećena tokom leta, te im je trebao jedan dan da nabave potrebnu opremu. Ispričali su se publici te najavili kako će to nadoknaditi iduće godine. Tako se lineup sveo na MBurns i Pale Origins.

Organizacija je odmah ponudila razočaranim fanovima povrat novca na već kupljene karte, a onima koji su odlučili bez obzira doći, pobrinula se za piće dobrodošlice. Dio fanova koji je došao na koncert, unatoč otkazivanju, nije se činio razočaran.

Prvi bend bio je MBurns iz Rijeke/Crikvenice. Iako im u opisu stoji kako sviraju metal, ja bih ih više žanrovski smjestila u metalcore. Doduše, njihova je glazba kombinacija različitih žanrova stoga nije moguće točno odrediti njihov smjer, no to na kraju krajeva nije niti bitno. Dečki sviraju od 2006. što se i vidi jer je njihov nastup bio dobro uvježban. To se posebno vidjelo vraćanjem na „bis“ kojeg bend uopće nije predvidio. Potrudili su se ispoštovati želju publike koja je željela čuti više od benda, stoga su proširili predviđeni repertoar. Nadalje, što se tiče publike, interakcija benda s njima i nije bila najbolja u početku koncerta, no što je duže trajao koncert interakcija se poboljšavala te se pred kraj koncerta osjetila prijateljska atmosfera.

Foto: Matej Čelar

Repertoar se sastojao od novih i starih pjesama te jednog covera – Urbanovog Black Tattooa. Iako cover sam po sebi nije bio loš, nije bio potreban jer se nije pretjerano uklapao u ostatak pjesama, te je, osim refrena koji su pjevani kao scream, čitava pjesma bila pjevana u clean porcijama glavnog vokala. Cleanovi glavnog vokala bili su nešto lošiji i relativno tihi, no scream porcije su bile potpuno zadovoljavajuće. Clean dijelove u određenim pjesmama pjevao je bubnjar za kojeg je i sam vokal rekao da ima „anđeoski glas“ što se pokazalo točnim. Takav lijep clean daje divan kontrast jakim screamovima glavnog vokala. Smatram kako bi možda bilo dobro da više clean porcija otpjeva bubnjar, no to je odluka samog benda.

Foto: Matej Čelar

Dečki su najavili da će uskoro izdati novi album. Izveli su pjesmu “In The Eyes of The Damned” za koju su snimili i spot te najavili kako će se isti prikazati na CMC-u. Ovdje treba čestitati dečkima na takvoj vrsti promocije, jer je CMC kao jedina nacionalna glazbena televizija izvrsna platforma za promoviranje alternativne glazbe široj publici. Treba pratiti ovaj bend i vidjeti u kojem će se smjeru razviti jer je potencijal svakako prisutan.

Foto: Matej Čelar

Drugi bend večeri bio je Pale Origins. Ovim dečkima sviranje unatoč otkazivanju headlinera nije strano, obzirom da se slična situacija dogodila 2. studenoga 2016. godine na petoj sezoni Good Vibrationsa kada je headliner Dream On Dreamer otkazao svoj nastup isto tako u zadnji čas. Inače, Pale Origins su bend iz Zagreba koji svira tek od 2014. godine te su izdali jedan EP 2016., no ovo su mladi perspektivni dečki koje također treba pratiti.

Foto: Matej Čelar

Cijeli je koncert održan i više nego na razini. Moj prvi dojam je bio jednak kao da sam vidjela bend svjetskih razmjera. Od osvjetljenja (led lampi u crvenoj, zelenoj i plavoj boji) do repertoara – sve je bilo odlično. Atmosfera je bila mistična zbog igre svjetlima i dim mašine. Komunikacija s publikom bila je izvrsna. Repertoar je imao početak i kraj – simbolično, dečki su završili pjesmom Departure. Valja napomenuti kako su clean porcije izvedbi bile odlične, kako i kada ih je izvodio glavni vokal, tako i kada ih je izvodio gitarist. Screamovi također, na razini. Ovo je također bend koji treba pratiti, jer u kratko vrijeme svoga djelovanja, rijetko koji bend daje ovakav dojam „svjetskog benda“.

Foto: Matej Čelar

Ako želite bolje upoznati članove benda, svakako pročitajte intervju s njima.

Iako se činio kao event koji je osuđen na propast, ponedjeljak u Močvari je bio sve samo ne razočaranje. Mali odaziv i slaba reakcija publike na pokušaje interakcije bendova nije označio potpunu katastrofu. Bendovi su dali sve od sebe, a činilo se kako su fanovi otišli svojim kućama zadovoljni.

Foto: Matej Čelar

Fotografije: M^3/Matej Čelar

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE