Rock in Marof mali je festival smješten 18 kilometara južno od Varaždina i 56 kilometara sjeverno od Zagreba, u gradu Novom Marofu. Festival je prvi put održan 1996. godine kada su na njemu nastupali mali lokalni bendovi. Tradicija održavanja festivala očuvala se do danas, a svake se godine odazivaju sve veći izvođači.

Festival je u početku bio organiziran od strane grupe prijatelja, dok ga već preko deset godina organizira udruga Alternativa koja djeluje na području Novog Marofa.

Najveće ime ovogodišnjeg izdanja Rock in Marofa jest njemački Straightline. Straightline je bend osnovan 1998. godine u Münchenu. Iako se ne vole žanrovski opredjeljivati već kažu kako je njihova glazba spoj žanrova koje sami vole slušati, može se reći kako sviraju brzi i energični skate-punk. Proputovali su veći dio Europe, Japan i Latinsku Ameriku, a ovo im nije prvi put da sviraju u Hrvatskoj. Straightline su svirali 3. ožujka 2017. godine u AKC Attack u Zagrebu, stoga ukoliko ih niste imali priliku vidjeti zaletite se do Novog Marofa.

Straightline nije jedini bend koji na festivalu svira energičan, melodičan punk. Jedan od bendova je i zagrebački Pičke Vrište, koji za sebe kažu kako sviraju „brz, melodičan punk na hrvatski način“. Dečki sviraju zajedno od 2011. godine, a cilj im je svirati što iskrenije mogu i puno se družiti.

Na festival iz Karlovca stiže i EoT (Eclipse of Time). Sviraju od 2015. godine, a već su svirali diljem regije i zaradili simpatije mnoge publike. Za sebe kažu da sviraju alter punk rock metal.

Četvrti bend je E.N.D. (Evil Never Dies) iz Zadra. Sviraju thrash/groove eksperimentalni metal, a zajedno su od 1996. Do sada su proputovali mnoge države te svirali na mnogo festivala i odradili mnoštvo koncerata.

Zadnji, ali ne i najmanje bitan je koprivnički glazbeni sastav E:S:T:E:R. E:S:T:E:R djeluje od 2016., a čine ga dva bivša člana koprivničke grupe Dead Fish. Oni spajaju elektroniku i hip hop što rezultira specifičnim drum ‘n’ bassom.

Rock in Marof održava se 21. listopada 2017. godine u Staroj Školi u Novom Marofu. Minimalna donacija za prisustvovanje festivalu je 30 kuna, a program počinje u 20 sati.

Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE