Sa početkom jeseni, otvara se i nova koncertna sezona u zagrebačkoj Tvornici kulture. Strana i domaća glazbena imena koja ćete moći poslušati do kraja ove godine i početkom sljedeće su Gogol Bordello, My Baby, Milky Chance, Fleet Foxes, Mark Lanegan, Public Service Broadcasting i Laibach, a Tvornica kulture najavljuje da će uskoro biti objavljeno još koncerata.

Prvi koje ćete moći poslušati u petak, 22. rujna su Demolition Group, koji dugi niz godina slove za jednu od najzanimljivijih slovenskih rock grupa. Zatim, 29. rujna, na pozornicu Tvornice stiže još jedan odličan regionalni bend, beogradski Zemlja gruva. Zagrebački rock bend Rizol koji je prošle godine objavio povratnički album nakon 15 godina stanke vraća se u Tvornicu 6. listopada, a njihovu live svirku upotpunit će i gosti, bend Skretničari te Tomislav Pletenac, poznat i kao Kaj Cave, koji će publici predstaviti kako zvuče balade Nicka Cavea prevedene na kajkavski.

Američki rock bend Battlemečije su pjesme korištene u seriji „Sinovi anarhije“, po drugi puta održat će svoj nastup u Zagrebu, a njih možete poslušati u petak, 13. listopada. Dan kasnije stižu domaći Porto Morto koji će u Tvornici predstaviti još uvijek aktualni debi album objavljen početkom godine.

Zagrebački Mnogi Drugi u Tvornici će u četvrtak 19. listopada predstaviti album prvijenac koji objavljuju 22. rujna, a podrška na koncertu bit će im bend RezerveNakon niz odsviranih koncerata u regiji i nekoliko objavljenih singlova, Seine su objavili album prvijenac “Sno sna” najavljen singlom “Svog”, a koncertnu promociju albuma bend će imati u zagrebačkoj Tvornici kulture u četvrtak, 26. listopada.
Jura Stublić i grupa Film se nakon odličnog nastupa na Zagreb Beer Festu u svibnju ove godine vraćaju u Tvornicu kulture 27.  listopada, gdje će skupa sa fanovima proslaviti 30. rođendan albuma “Sunce sja!”.

Rockeri pod nazivom Triggerfinger su u Zagrebu nastupali već dva puta te oduševili publiku, a ovoga puta se vraćaju u Tvornicu kulture. Nizozemsko novozelandska glazbena atrakcija My Baby nakon odličnog nastupa na Zagreb Beer Festu ove godine i rasprodane Tvornice Kulture prošle godine, ponovno nastupaju u Zagrebu 11. studenog. Par dana kasnije, publika će imati prilike uživati u koncertu jedinstvenih Public Service Broadcasting. Bend je ove godine objavio svoj treći studijski album “Every Valley”, u sklopu čije promotivne turneje stižu i u Zagreb 14. studenog. Reper/šansonjer/jazzer Miki Solus u Tvornici će 16. studenog koncertno predstaviti novi studijski album, a više o albumu i koncertu objavit će se uskoro.

Svaki novi album Marka Lanegana znači i njegov novi dolazak u Hrvatsku, a ovoga se puta vraća s Mark Lanegan Bandom kako bi predstavio novi album “Gargoyle”, u ponedjeljak 6. studenog. Šest je godina prošlo od posljednjeg studijskog izdanja seattleskih folk-rock divova Fleet Foxes, ali je gotovo šest godina prošlo i od njihovog prvog, i jedinog, hrvatskog koncerta održanog u Tvornici Kulture u studenom 2011. godine. U sklopu velike europske turneje Zagreb je jedini grad na istoku Europe u kojem će Fleet Foxes uživo predstaviti svoj novi album “Crack-Up”. Koncert će se održati u četvrtak, 9. studenog.

Gogol Bordello, omiljeni hrvatski gosti i jedan od najimpresivnijih live bendova današnjice, vraćaju se u Tvornicu kulture 1. prosinca u sklopu Seekers And Finders turneje. Kao specijalni gosti nastupit će njujorška senzacija Lucky Chops koju je naša publika već imala prilike slušati uživo. Grupa Laibach predstavit će, 15. prosinca, zagrebačkoj publici u Tvornici kulture fantastičan novi studijski album “Also Sprach Zarathustra”.

Također, popularni dvojac Milky Chance 27. veljače 2018. stiže u Tvornicu kulture. Milky Chance najpoznatiji su po hitovima “Stolen Dance” i “Down By The River”, a mega-popularnost postigli su albumom prvijencem “Sadnecessary” iz 2013. godine.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Rockmark, Berislavićeva 13
Share.

About Author

Komentari preko Facebooka

CLOSE
CLOSE